Így melegítsd újra a maradék tésztát: szuper tippek egy helyen

Tésztatippek melegítéshez fagyasztáshoz cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tésztás fogások nagy népszerűségnek örvendenek az egész világon. Sok háztartásban gyakran készül tészta, és előfordulhat, hogy marad is belőle. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan érdemes újramelegíteni!

Az olasz, ázsiai és a hazai konyha is bővelkedik csodás tésztás receptekben: ezekkel nem lehet mellélőni, hisz mindenki szereti őket. A paletta valóban nagyon izgalmas, találni egészen egyszerű és nehezebb recepteket, meg olyanokat is, amelyekkel egy sereget is jól lehet lakatni.

Érdemes a kamrában tésztát tartani, sokszor életmentő, legyen szó egy egyszerű paradicsomos tésztáról vagy egy kicsit időigényesebb lasagnéról. Igen ám, de mi történik akkor, ha frissen szeretnénk tartani a főtt tésztát, vagy túl sok készült belőle? Erre adunk most tippeket, trükköket!

Tésztatippek melegítéshez fagyasztáshoz ct1

Így melegítsd újra

  • A tészta újramelegítésének több módját is kipróbálhatod. A legjobb és a legtökéletesebb eredményt akkor kapod, ha párolod: ehhez egy fazékba tölts egy kevés vizet, majd mikor felforrt, egy szűrőbe helyezd bele a tésztát, és tedd a gőz fölé 1-2 percre.
  • Ha a legegyszerűbb megoldás a cél, akkor rakd mikróba 1-2 percre.
  • Kevés vajon is megpiríthatod, de akkor ropogósabb textúrát kap, ami nem mindenhez illik.
  • Forrásban lévő vízbe is bedobhatod 1-2 percre, de akkor nem garantált az al dente állag, illetve nagyon figyelni kell rá, hogy éppen csak átmelegedjen, ne főjön tovább.

Így fagyaszd le a maradék főtt tésztát

  • A teljesen kihűlt főtt tésztát csomagold el fagyasztható zacskóba vagy fagyasztást bíró edénybe. Miután lezártad légmentesen, címkézd fel, majd tedd a mélyhűtőbe. A fagyasztott főtt tészta 2-3 hónapig eláll. Amikor használni szeretnéd, akkor egyszerűen szobahőmérsékleten várd meg, hogy kiengedjen, vagy dobd lobogó vízbe 1-2 percre.
Tésztatippek melegítéshez fagyasztáshoz ct2

Mit csináljunk, ha túlfőtt a tészta?

  • Kellemetlen helyzet, de sajnos megtörténhet. Ilyenkor az a legjobb megoldás, ha kevés vajon átpirítod, így elpárolog a felesleges, víz, és nem lesz ragacsos a tészta.

A tészta melegen tartása

  • Vendégeket vársz, vagy szeretnéd egyszerűen hosszabb ideig melegen tartani a tésztát? Akkor fedd le alufóliával, vagy zárd hőálló edénybe, így hosszabb ideig marad meleg.

Kedvet kaptál egy jó tésztás lakomához? Akkor nézd meg a tésztás receptválogatásunkat, ha pedig több időd van, akkor gyúrj szép aranysárga házi tésztát, melynek még a nagyi is elkéri a receptjét.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon