
Így nem fog összeesni a házi tejszínhab: bevált tippet mutatunk

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje

Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

Mutatjuk az 5 leggyorsabban romló élelmiszert: veszélyforrások is lehetnek
A tökéletes tejszínhab elkészítése nemcsak a szerencsén, hanem a megfelelő technikán is múlik. Olyan tippet mutatunk most, amivel biztosan nem fog összeesni a házi tejszínhab.
Amíg nem vagy akkora ász, vagy időmilliomos, hogy a konyhában pepecseld el az idődet olyan dolgokkal, mint a tejszínhab készítése, addig nem is éltél igazán. De miért is kellene ezen törnöd magad, amikor az üzletek polcain számtalan tejszínhabos flakon közül választhatsz? Nos azért, mert egy szabály örök: semmi sem lehet jobb annál, mint amit te magad készítesz el!
Számtalan olyan desszert és sütemény van, amelynek elengedhetetlen kiegészítője a tejszínhab. Ott van például a gesztenyepüré, egy finom piskótatorta vagy egy ínycsiklandó, gyümölcsös pohárkrém.

Ez az élmény azonban könnyen katasztrófába fordulhat át, ha a tejszínhabod összeesik, ezzel elcsúfítva mindazt, amiért eddig annyit dolgoztál.
Van azonban egy egyszerű módja annak, hogy a tejszínhabod állagán úgy segíts, hogy az képes legyen megtartani a formáját.
A kemény hab titka
Mielőtt megijednél, nincs szükség semmilyen különleges eszközre vagy technikára. Csupán egyetlen hozzávaló az, ami megválthatja számodra a világot. Ez pedig nem más, mint az instant vaníliapuding, és abból is a főzés nélküli.

Készítési arányok
250 ml hideg habtejszínhez mindössze 1 evőkanál pudingport kell hozzáadnod, hogy a hab tényleg igazán jól és keményre sikerüljön. Ráadásul az íze is karakteresebb lesz, hiszen a vanília ad neki még egy kis löketet. Az arányok betartása azonban fontos, különben a tejszínhab elveszíti légiességét.
Mitől működik ez a trükk?
Az instant pudingporban a keményítő játssza a főszerepet. Mivel tejjel összekeverve a keményítő aktiválódik, így főzés nélkül is képes sűrű pudinggá válni. Ennek köszönhetően a puding képes órákon át megőrizni szilárd állagát, éppen ezért a tejszínhabnak is segít, hogy kemény maradjon.

Így készítsd el
A már említett 250 ml tejszínt hűtsd be. A lehűtött tejszínt tedd bele egy tálba, majd adj hozzá egy evőkanál cukrot, egy evőkanál instant vaníliás pudingport és egy teáskanál vaníliakivonatot.
Kézi mixerrel verd magas fokozaton 2-3 percig, amíg a keverő végén kemény csúcsok nem képződnek a habból.
A kész habot máris hozzáadhatod a készítendő desszerthez, vagy tedd hűtőbe, amíg fel nem használod.
Fotó forrása: Getty Images