
Zacskóban fő a legszebb buggyantott tojás? Kipróbáltuk!

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Próbáld ki Meghan Markle koktélparadicsomos tésztáját: olcsó és finom

Így távolítsd el a vörösborfoltot: 5 bevált tippet mutatunk

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
A tojás buggyantva a legszebb és legfinomabb, efelől nincs kétség, de hogyan lesz igazán tökéletesen elegáns?
Kipróbáltuk az ezer és egy trükk után az ezermásodikat, amely tökéletes formájú buggyantott tojást ígér. A módszer meglepő, ráadásul nem is igazán környezetbarát, mégis muszáj volt kipróbálnunk, működik-e.
A buggyantott tojás annyira központi problémája az emberiségnek, hogy rengeteg potenciálisan működő megoldást talált már rá. Van, aki az ecetben hisz, más a vízben képzett örvényben, de olyan is akad, aki külön kütyüt vásárol erre a célra. Mi a szűrős módszert preferáljuk, mert működik, ha nem is lesz olyan a formája, mint a magazinfotókon, mégis szép és finom eredményt kapunk.

A zacskós módszer
De én a fejembe vettem, hogy még szebbet szeretnék. Annyira érdekelt a zacskós módszer, hogy még az első kudarc sem rettentett vissza a folytatástól. Rögtön az elsőt sikerült elrontanom: nem olajoztam be a fóliát, mielőtt beleütöttem a tojást, így bár valószínűleg szép lett az eredmény, nem lehetett leválasztani a fóliáról, csak miszlikbe tépve.
A konyhatrükkök, különösen az internetesek, játéknak tűnnek, de mégsem azok, komoly szabályokkal rendelkeznek, melyeket nem érdemes félvállról venni, különben oda a szép reggelinek. Tehát olajozni erősen ajánlott, valamint mindenképp használjunk hőálló fóliát.

A szabályok
Szóval fontos az egyes lépések betartása, melyek a következők:
1. Egy lábasban forraljunk vizet.
2. Egy kisebb bögrét béleljünk ki fóliával, a fóliát egyenletesen olajozzuk be és üssük bele a tojást.
3. A tojást csomagoljuk be, csomózzuk kis batyuba.
A műveletet ismételjük meg annyi darab tojással, amennyire szükségünk lesz.
4. A tojást süllyesszük a gyöngyöző vízbe. Főzzük pontosan 3 percig.
5. Emeljük ki a batyukat és helyezzük hideg vízbe. Ha kihűltek, vágjuk le róluk a csomót és tálaljuk.
Ha sikerült, együk főzelékhez, salátához, pirítósra vagy ehhez a csodálatos reggelihez.
Fotók: Ács Bori/Sóbors