Zacskóban fő a legszebb buggyantott tojás? Kipróbáltuk!

zacsibanbuggy cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A tojás buggyantva a legszebb és legfinomabb, efelől nincs kétség, de hogyan lesz igazán tökéletesen elegáns?

Kipróbáltuk az ezer és egy trükk után az ezermásodikat, amely tökéletes formájú buggyantott tojást ígér. A módszer meglepő, ráadásul nem is igazán környezetbarát, mégis muszáj volt kipróbálnunk, működik-e.

A buggyantott tojás annyira központi problémája az emberiségnek, hogy rengeteg potenciálisan működő megoldást talált már rá. Van, aki az ecetben hisz, más a vízben képzett örvényben, de olyan is akad, aki külön kütyüt vásárol erre a célra. Mi a szűrős módszert preferáljuk, mert működik, ha nem is lesz olyan a formája, mint a magazinfotókon, mégis szép és finom eredményt kapunk.

buggyantott tojas zacsi2

A zacskós módszer

De én a fejembe vettem, hogy még szebbet szeretnék. Annyira érdekelt a zacskós módszer, hogy még az első kudarc sem rettentett vissza a folytatástól. Rögtön az elsőt sikerült elrontanom: nem olajoztam be a fóliát, mielőtt beleütöttem a tojást, így bár valószínűleg szép lett az eredmény, nem lehetett leválasztani a fóliáról, csak miszlikbe tépve.

A konyhatrükkök, különösen az internetesek, játéknak tűnnek, de mégsem azok, komoly szabályokkal rendelkeznek, melyeket nem érdemes félvállról venni, különben oda a szép reggelinek. Tehát olajozni erősen ajánlott, valamint mindenképp használjunk hőálló fóliát.

buggyantott tojas zacsi

A szabályok

Szóval fontos az egyes lépések betartása, melyek a következők:

1. Egy lábasban forraljunk vizet.

2. Egy kisebb bögrét béleljünk ki fóliával, a fóliát egyenletesen olajozzuk be és üssük bele a tojást. 

3. A tojást csomagoljuk be, csomózzuk kis batyuba.

A műveletet ismételjük meg annyi darab tojással, amennyire szükségünk lesz.

4. A tojást süllyesszük a gyöngyöző vízbe. Főzzük pontosan 3 percig.

5. Emeljük ki a batyukat és helyezzük hideg vízbe. Ha kihűltek, vágjuk le róluk a csomót és tálaljuk.

Ha sikerült, együk főzelékhez, salátához,  pirítósra vagy ehhez a csodálatos reggelihez. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük