Mennyei fahéjas almachips házilag, amit büntetlenül ehetsz: fillérekből készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A vékonyra szelt, ropogós almafalatok a boltokban kapható gyümölcschipsekkel ellentétben nem tartalmaznak cukrot.
Napjainkban a boltok polcain nem csak a krumpliból, bő olajban készült chipsek várnak a nassolni vágyókra, széles a kínálat az egészséges, gyümölcsből és zöldségből készült ropogós falatokból is. Az egyik ilyen kedvelt gyümölcsös termék az almachips, amit annyira egyszerű elkészíteni otthon, hogy egyáltalán nem érdemes a bolti mellett dönteni. A házi változat szuper ropogtatnivaló lesz az esti filmezés vagy olvasás mellé.
Alma nálunk szinte mindig megbújik a kamrában, jólesik cikkelyekre vágni és elfalatozni, arról nem is beszélve, mennyi, de mennyi mindenben felhasználhatjuk: palacsintatésztában, muffinban, vagy például leveles tésztából készült édességhez, ami nemcsak finom, hanem látványos és még pénztárcabarát is. Az alma legjobb barátja a fahéj, ami a nagyiféle pitéből sem hiányozhat, de ez a melegítő fűszer az almachips fűszerezésénél is tökéletes, ízlés szerint sütés előtt vagy után hintsük meg vele a szeleteket, cukorra nem lesz szükségünk.
Egyes praktikák szerint érdemes citromlével meglocsolni az almaszeleteket sütés előtt, mert a citrom gondoskodik arról, hogy a gyümölcs ne sárguljon meg. A chips akkor lesz a legfinomabb, ha vékonyra szeljük. Az egyszerű nasit felturbózhatjuk, igaz akkor már nem lesz olyan büntetlen a falatozás, de ha különlegesebbre vágyunk, a szeleteket mártsuk olvasztott csokiba, majd tegyük hűtőbe 30-60 percre, hogy a csoki rádermedjen a szeletekre.
Fahéjas almachips
Hozzávalók 6 személyre
- 4 darab alma
- 2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Az almát megmossuk, eltávolítjuk a magházát és a lehető legvékonyabbra szeleteljük. A forgácsokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ízlés szerint meghintjük fahéjjal, majd légkeveréses sütőben, 120 fokon 60 percig sütjük, addig, amíg ropogósak nem lesznek a szeletek.
Fotó: Getty Images