Körtés torta cukormentesen, zabpehely- és rozsliszttel: az emésztésnek is jót tesz
A cukormentes körtés tortával bűntudat nélkül élvezheted a nassolást.
Ki ne szeretné a szuper omlós, lédús, gyümölcsös sütiket? Ezeknek a tésztája garantáltan nem szárad ki, ugyanolyan finomak másnap is. Az alábbi receptben a tészta puhaságáról az olaj és az író gondoskodik, a növényi zsiradék nagyon szaftosan tartja a sütit, a tejterméktől pedig omlós lesz.
Az édességben a fahéj és az alma íze dominál, előbbi a tésztában és a süti tetején is helyet kap, roppanós, édes rétegként vonja be. Az alma többféleképpen is a desszertbe kerülhet: ha harapnivalóbb élményre vágysz, kockázva keverd bele, ha jobban eloszlatnád a tésztában, gyaluld le a gyümölcsöt. Ha pedig extrán szaftos végeredményre vágysz, reszelve add a masszához, de előtte nyomkodd ki, hogy ne áztassa el teljesen.
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre, akár le is gyalulhatjuk, hogy szépen elvegyüljön a tésztában.
Egy nagy tálban keverjük alaposan össze a cukrot, olajat, tojást, írót, vaníliát. Szitáljuk bele a lisztet, fahéjat és a szódabikarbónát, majd forgassuk egybe a hozzávalókat, míg csomómentes nem lesz a tészta. A végén forgassuk bele az almát is.
Vajazzunk ki egy 23x33 centis tepsit, majd öntsük bele a tésztát, egyengessük el benne.
A cukrot, fahéjat és az olvasztott vajat keverjük össze, majd szórjuk egyenletesen a tészta tetejére.
Toljuk a sütőbe, süssük 40-45 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu