Könnyű, friss avokádós hummusz: mártogatósnak, de szendvicsbe is tökéletes

avokádós-hummusz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A karácsonyi nagy lakomák után jólesik egy könnyedebb fogás, ha zöldséghasábokkal tálaljuk a hummuszt, nem csak egsészégesebb, de frissebb is lesz az összhatás.

A hummusz sokunk nagy kedvence, amit számtalan verzióban el lehet készíteni. Ez most egy frissebb, könnyedebb változat, ugyanis avokádóval készül, amit friss koriander és citromlé egészít ki, de a fokhagyma sem hiányozhat belőle.

Bár tudjuk, hogy a hummusz alapja a csicseriborsó és a tahini, ebben a változatban nem ragaszkodunk az utóbbihoz. Mivel tényleg egy könnyű, kellemes, friss krémet szeretnénk, a tahinit görög joghurtra vagy tejfölre cserélhetjük, így nem csak az íze, az állaga is selymesebb és lágyabb lesz. 

Avokádós hummusz

avokádóshummusz2

Hozzávalók 4 személyre

  • 425 gramm csicseriborsó (konzerv)
  • 1 darab érett avokádó
  • 1 marék koriander
  • 3 evőkanál tahini vagy görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 teáskanál kömény
  • 0.5 teáskanál
  • bors (frissen őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsóról öntsük le a levet, mossuk át, majd csöpögtessük le. Az avokádó húsát kanalazzuk ki a héjából.

Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, 2-3 percig dolgoztassuk a gépet, időnként kaparjuk le a tál széléről, ami ott maradt. Akkor jó, ha sűrű és krémes, egynemű.

Ha túl sűrűnek találjuk, olívaolajjal vagy görög joghurttal lehet rajta lágyítani. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Pitával, zöldséghasábokkal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük