Aranybarna lapcsánka mustárral dúsítva: így készítve fantasztikus

Mustárral dúsított lapcsánka cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lapcsánka az egyik legegyszerűbb étek, mely szerénysége ellenére nagyon finom. Az aranybarnára sült krumpliropogós egy kis extrától lesz igazán ízletes.

A lapcsánka sokféle néven ismert, a régi időkben igazi pénztárcabarát fogásnak számított. A reszelt burgonyából készült harapnivaló egyszerű recept szerint is összedobható, érdemes azonban a tanult alapot egy kis plusszal megbolondítani. Ha van kedved, gazdagítsd bátran friss fűszernövényekkel vagy aromás ízesítőkkel. A különlegesebb fűszerek mellett mustárral is kipróbálható, így picit pikánsabb ízben élvezhető a ropogós finomság.

A mustáros lapcsánkát öröm magában falatozni, de ha szeretnéd, tejföllel is megkenheted, a tetejére pedig mehet reszelt sajt. Sőt, még sültek mellé köretként is kínálhatod.

Mustárral dúsított lapcsánka

Mustárral dúsított lapcsánka ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát reszeljük le, majd keverjük hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, lisztet, tojást és a mustárt.

Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd a krumplis masszából evőkanállal adagoljunk a zsiradékba. A lapcsánkát mindkét oldalán süssük szép aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük