Aranybarna lapcsánka mustárral dúsítva: így készítve fantasztikus
A lapcsánka az egyik legegyszerűbb étek, mely szerénysége ellenére nagyon finom. Az aranybarnára sült krumpliropogós egy kis extrától lesz igazán ízletes.
A lapcsánka sokféle néven ismert, a régi időkben igazi pénztárcabarát fogásnak számított. A reszelt burgonyából készült harapnivaló egyszerű recept szerint is összedobható, érdemes azonban a tanult alapot egy kis plusszal megbolondítani. Ha van kedved, gazdagítsd bátran friss fűszernövényekkel vagy aromás ízesítőkkel. A különlegesebb fűszerek mellett mustárral is kipróbálható, így picit pikánsabb ízben élvezhető a ropogós finomság.
A mustáros lapcsánkát öröm magában falatozni, de ha szeretnéd, tejföllel is megkenheted, a tetejére pedig mehet reszelt sajt. Sőt, még sültek mellé köretként is kínálhatod.
Mustárral dúsított lapcsánka
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 5 evőkanál liszt
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál mustár
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát reszeljük le, majd keverjük hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, lisztet, tojást és a mustárt.
Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd a krumplis masszából evőkanállal adagoljunk a zsiradékba. A lapcsánkát mindkét oldalán süssük szép aranybarnára.
-
2024-04-07 11:08:01
-
2024-02-17 10:16:01
-
2024-01-02 07:50:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!