Mutatós csokis-körtés süti: mandulaliszttel készül a finomság

Mandulalisztes, csokis-körtés süti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csodaszép sütemény tésztája puha és különleges, az elkészítése mégsem nehéz, hétköznap is bevállalható.

A körtés finomság tésztája csokiban gazdag, az extra puhaságért a habtejszín felel, és a mandulaliszt is pluszt ad hozzá. Utóbbi őrölt mandulából készül, szénhidrátban szegény, tápanyagokban gazdag, gluténmentes, így sütemények készítésénél különösen ajánlott próbára tenni.

Így lesz még varázslatosabb!

A lédús körte remekül érvényesül a kakaós, csokis masszában, amit 1 teáskanál fahéjjal még izgalmasabbá tehetsz. A mennyei édesség megalkotása nem nehéz, azoknak is sikerülni fog, akik nem annyira remekelnek a konyhában. Bátran próbáld ki hétvégén, de akár hétköznap is kedveskedhetsz vele a szeretteidnek.

Mandulalisztes, csokis-körtés süti

Mandulalisztes, csokis-körtés süti ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 darab körte
  • 12 dkg mandulaliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg csoki (tej vagy ét)
  • 1.2 dl habtejszín
  • 12 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A kenyérsütőformát (35x14 cm) béleljük ki sütőpapírral.

A körtéket mossuk meg, az aljukat vágjuk egyenesre.

A mandulalisztet a sóval, sütőporral és a kakaóval forgassuk egybe.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, és a habtejszínt is keverjük hozzá.

A puha vajat a porcukorral keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ezután a csokis krémet és a mandulalisztes keveréket is adjuk hozzá.

Az előkészített körtéket állítsuk a sütőpapírral bélelt formába, majd az alaposan kikevert masszával öntsük körbe. Ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük