
Rostgazdag brokkolifasírt quinoával dúsítva – Sajttal gyúrva a legfinomabb

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Érdemes a brokkolit minél változatosabban felhasználni, zöldségfasírtba gyúrva egyszerűen tökéletes.
A zöldségfasírt nemcsak a húsmentes étkezést kedvelőknél népszerű, hanem azoknál is, akik szeretnének kisebb-nagyobb szünetet tartani a húsfogyasztásban. El sem tudod képzelni, mennyire változatosan elkészíthető egy-egy ilyen étel. Eheted főételként valamilyen körettel, de hamburgerbuciba is teheted, vagy összedobhatsz hozzá mártogatóst.
Ha figyelsz a fehérjebevitelre, akkor készítsd vörös lencséből, amely szuper növényi fehérjeforrás, laktat, de nem puffaszt. Igyekezz idényzöldséget használni, tavasszal és nyáron cukkinit, de ilyenkor, télen a brokkoli is tökéletes. Kötőanyagként pedig alacsony kalóriatartalmú komplex szénhidrátot adj hozzá. A quinoa, amely fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag mag, tökéletes választás. Egy kis zsírtól se ijedj meg, sajttal összegyúrva tökéletes lesz az összhatás.
Brokkolifasírt quinoával

Hozzávalók 6 darabhoz
- 70 gramm quinoa
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 fej brokkoli
- 250 milliliter víz
- 30 gramm zsemlemorzsa
- 40 gramm reszelt sajt
- 1 darab tojás (L-es)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
Főzzük meg a quinoát a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kihűlni. Arra figyeljünk, hogy kétszeres mennyiségű vízzel főzzük.
A hagymát vágjuk apróra, majd egy kevés olajon dinszteljük meg. Ezt is tegyük félre. A brokkolit pároljuk meg egy kevés sós vízben, majd szintén tegyük félre hűlni. Ha kihűlt, vágjuk apróra.
Egy nagyobb tálban gyúrjuk össze az összes hozzávalót, a tojást hagyjuk a legvégére. Gyúrható masszát kell kapnunk. Készítsünk kis fasírtokat belőle, lapogassuk kicsit le őket.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és közepes lángon süssük a pogácsák minden oldalát 7-8 percig. Figyeljük, hogy nehogy odaégjenek.
Fotó: Getty Images