Ress brokkoli, selymes kéksajtos mártás: 20 perces tésztarecept
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Aki szereti a kéksajtot, az nem csak egy pohár bor mellé, de akár egy tésztaételben is kedvelni fogja.
A gyerekeim nagy kedvence a "szószos tészta", ami nem mást takar, mint egy paradicsomalapú mártással nyakon öntött tésztát. Ebben aztán lehet hús, sőt, szinte bármi, a lényeg a piros alap. Ez a tészta nem paradicsomos, mégis nagyon különleges és szerethető, mindössze egy hozzávalótól, a kéksajttól.
A másik fő alapanyaga a brokkoli, mindkét hozzávaló nagyon egészséges, a tésztával együtt pedig még tápláló is. Arra kell vigyázni, hogy a kéksajt ne nyomjon el minden más ízt, inkább kevesebbet használjunk belőle, valamint arra, hogy a brokkolit csak éppenhogy pároljuk, hogy megőrizze a ropogósságát.
Ez a gyors tésztaétel akár munkahelyi ebédnek is tökéletes, de arra figyeljünk, hogy nagyon erős illata van, készítsük fel rá a kollégákat.
Brokkolis, kéksajtos penne
Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm penne
- 1 fej brokkoli
- 100 gramm kéksajt
- 400 milliliter 30%-os tejszín
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint fehér bors
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A brokkolit vajon pároljuk meg, majd öntsük fel tejszínnel, és morzsoljuk bele a kéksajt nagy részét. Szórjunk rá ízlés szerinti fehér borsot és szerecsendiót, majd várjuk meg, míg egyet rottyan. A maradék kéksajtot vágjuk fel apró darabokra.
A pennét lobogó sós vízben főzzük ki, szűrjük le, és egy kevés főzővízzel együtt tegyük rá a szószra, alaposan keverjük össze. Tálalásnál szórjuk rá a maradék darabokra vágott kéksajtot.
Fotó: Getty Images