Így készül a népszerű buborékgofri: kívül ropogós, belül levegős

buborékgofri
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mutatós, nagyon finom, ráadásul egyszerűen készül a buborékgofri, sima kevert tésztája van, alig lesz vele dolgod.

Ha van hozzá speciális sütőd, pillanatok alatt készíthetsz buborékgofrit, de ha nincs ilyened, akkor se ess kétségbe, sima gofrisütővel is működik a recept. A buborékgofri lényege, hogy kívül ropogósra, belül puhára és levegősre sül, amelyhez – az alapanyagok mellett – a formája is hozzájárul.

A kívánt textúrát úgy érheted el, hogy a liszt mellé keményítőt is keversz, illetve a cukrot se sajnáld belőle, ettől a kettőtől lesz tökéletes az állaga. Ha sima gofrisütőt használsz, lehet, kívülről nem lesz annyira roppanós, de az íze mindenképp kárpótolni fog.

Mivel viszonylag sok cukor van a tésztában, alaposan vajazd/olajozd ki a sütőt, hogy ne ragadjon bele. A kész gofrit aztán tejszínhabbal, csokiszósszal, gyümölcsökkel tálalhatod.

Buborékgofri

buborékgofri2

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 200 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk keményítő
  • 1 csipet
  • 2 db tojás
  • 200 g cukor
  • 120 ml tej
  • 120 ml víz
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 50 g vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, keményítőt és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat, a tejet, a vizet, a cukrot és a vaníliát, majd keverjük csomómentesre a masszát. A végén keverjük bele az olvasztott vajat is.

Vékonyan olajozzuk ki a gofrisütőt, majd melegítsük elő. Kanalazzunk a tésztából a formába úgy, hogy minden buborékba jusson belőle, de vigyázzunk, ne töltsük túl. Csukjuk le a sütőt, majd 3-4 perc alatt süssük aranybarnára a gofrit. Járjunk el így a maradék tésztával is.

Hagyjuk állni pár percet, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük