Álompuha kókuszos muffin: kívül-belül átjárják az ízek

5
Nyomtatás
Kokuszos-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a muffin amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: álompuha és intenzív kókuszízű.

Ez az álompuha muffin garantáltan rabul ejt lágy, mégis karakteres ízeivel. Az alapízvilágot a kókuszreszelék, a kókuszital és az illatos kókuszolaj teremti meg, az i-re pedig a lime leve és reszelt héja teszi fel a pontot.

A desszert vegán, azaz sem tojásra, sem pedig tejtermékekre nem lesz szükséged az elkészítéséhez. Tojás helyett használj lisztté őrölt lenmagot, azaz lentojást (ez a tojásfehérjéhez hasonlóan besűrűsödik, ha folyadékkal találkozik), tej helyett pedig kókusz-, zab- vagy más tetszőleges növényi italt.

Vegán kókuszos muffin

Kokuszos-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

A muffinhoz:

  • 1 ek lenmagliszt
  • 250 g finomliszt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 150 g cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 0.5 tk őrölt szerecsendió
  • 0.5 tk
  • 300 ml kókusz- vagy más növényi ital
  • 100 ml finomítatlan (illatos) kókuszolaj felolvasztva
  • 1 ek friss lime-lé
  • 1 db lime reszelt héja
  • 2 tk vaníliakivonat

A kókuszos toppinghoz:

  • 2 ek kókuszreszelék
  • 1 ek cukor
  • 0.5 db lime reszelt héja
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban keverjünk a lenmagliszthez 3 evőkanál meleg vizet, és tegyük félre 10 percre, amíg besűrűsödik.

A kókuszos toppinghoz keverjük össze a hozzávalókat, és azt is tegyük félre.

Egy közepes tálban keverjük össze a muffin száraz hozzávalóit (liszt, kókuszreszelék, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, só, őrölt szerecsendió).

Keverjük az időközben zselés állagúvá vált lenmagliszthez a folyékony/nedves hozzávalókat (kókuszital, kókuszolaj, lime leve és reszelt héja, vaníliakivonat), majd keverjük össze a lisztes alappal.

Kanalazzuk a tésztát muffinpapírokba (csak háromnegyed részig töltsük meg őket), és szórjuk meg a korábban elkészített toppinggal. Tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Néhány percig hagyjuk hűlni a sütőformában, majd óvatosan emeljük ki, és fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni a muffinokat.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon