Fitt banános muffin tojás nélkül: teljes kiőrlésű liszttel készül
Mindig jó, ha van kéznél muffin: ebben a változatban a banán varázsolja puhává és szaftossá a tésztát, és még tojást sem kell használnod hozzá.
Ez az álompuha muffin garantáltan rabul ejt lágy, mégis karakteres ízeivel. Az alapízvilágot a kókuszreszelék, a kókuszital és az illatos kókuszolaj teremti meg, az i-re pedig a lime leve és reszelt héja teszi fel a pontot.
A desszert vegán, azaz sem tojásra, sem pedig tejtermékekre nem lesz szükséged az elkészítéséhez. Tojás helyett használj lisztté őrölt lenmagot, azaz lentojást (ez a tojásfehérjéhez hasonlóan besűrűsödik, ha folyadékkal találkozik), tej helyett pedig kókusz-, zab- vagy más tetszőleges növényi italt.
Egy kis tálban keverjünk a lenmagliszthez 3 evőkanál meleg vizet, és tegyük félre 10 percre, amíg besűrűsödik.
A kókuszos toppinghoz keverjük össze a hozzávalókat, és azt is tegyük félre.
Egy közepes tálban keverjük össze a muffin száraz hozzávalóit (liszt, kókuszreszelék, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, só, őrölt szerecsendió).
Keverjük az időközben zselés állagúvá vált lenmagliszthez a folyékony/nedves hozzávalókat (kókuszital, kókuszolaj, lime leve és reszelt héja, vaníliakivonat), majd keverjük össze a lisztes alappal.
Kanalazzuk a tésztát muffinpapírokba (csak háromnegyed részig töltsük meg őket), és szórjuk meg a korábban elkészített toppinggal. Tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Néhány percig hagyjuk hűlni a sütőformában, majd óvatosan emeljük ki, és fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni a muffinokat.
Fotók: Getty Images