Mini banánpalacsinta: gyors desszert percek alatt

Bananpalacsinta-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennél a falat méretű banánpalacsintánál elképzelni sem lehet jobb hétvégi opciót: odáig leszel érte, ha az édes reggelik rajongója vagy.

Egy minipalacsinta-recept bármikor jól jön, ha időnként a nagy klasszikusokat szeretnéd valami változatosabbra cserélni. Ez a mostani ráadásul sok gyümölcsöt is rejt, hiszen minden falatban egy banánkarika is megtalálható.

A kínai bundázott banán inspirálta palacsinta édes tésztabundában sül ropogós aranybarnára, a közepe, azaz a gyümölcs pedig lágy és krémes lesz. Reggeliopció mellett érdemes délutáni nasinak vagy akár desszertnek is elkészíteni, mert bármilyen napszakban is fogyasztod, biztosan nem okoz csalódást!

Mini banánpalacsinta

Bananpalacsinta

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb banán
  • 120 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk cukor
  • 1 tk fahéj
  • 0.5 tk
  • 150 ml szójaital
  • 1 ek citromlé
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A banánt szeleteljük vékony, kb. fél cm-es karikákra.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a fahéjat, majd dolgozzuk bele a szójaitalt és a citromlevet is.

Egy serpenyőt hevítsünk fel egy kevés olajjal. A banánkarikákat egyenként szúrjuk villára, mártsuk a tésztába, és anélkül, hogy nagyon lecsepegtetnénk, rögtön helyezzük a serpenyőbe. Közepes hőfokon süssük őket aranybarnára, majd fordítsuk meg, és a másik oldalukat is süssük meg.

Szedjük őket papírtörlőre, és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük