Mini banánpalacsinta: gyors desszert percek alatt
Ennél a falat méretű banánpalacsintánál elképzelni sem lehet jobb hétvégi opciót: odáig leszel érte, ha az édes reggelik rajongója vagy.
Egy minipalacsinta-recept bármikor jól jön, ha időnként a nagy klasszikusokat szeretnéd valami változatosabbra cserélni. Ez a mostani ráadásul sok gyümölcsöt is rejt, hiszen minden falatban egy banánkarika is megtalálható.
A kínai bundázott banán inspirálta palacsinta édes tésztabundában sül ropogós aranybarnára, a közepe, azaz a gyümölcs pedig lágy és krémes lesz. Reggeliopció mellett érdemes délutáni nasinak vagy akár desszertnek is elkészíteni, mert bármilyen napszakban is fogyasztod, biztosan nem okoz csalódást!
Mini banánpalacsinta
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb banán
- 120 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk cukor
- 1 tk fahéj
- 0.5 tk só
- 150 ml szójaital
- 1 ek citromlé
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A banánt szeleteljük vékony, kb. fél cm-es karikákra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a fahéjat, majd dolgozzuk bele a szójaitalt és a citromlevet is.
Egy serpenyőt hevítsünk fel egy kevés olajjal. A banánkarikákat egyenként szúrjuk villára, mártsuk a tésztába, és anélkül, hogy nagyon lecsepegtetnénk, rögtön helyezzük a serpenyőbe. Közepes hőfokon süssük őket aranybarnára, majd fordítsuk meg, és a másik oldalukat is süssük meg.
Szedjük őket papírtörlőre, és még melegen fogyasszuk.
-
2024-04-26 09:36:01
-
2024-04-22 09:32:01
-
2024-03-20 09:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!