A legjobb waffel tojás nélkül: egyszerre ropogós és álompuha
Készíts kívül ropogós, belül pedig mesésen puha waffelt tojás nélkül: a legjobb hétvégi reggeli!
Gyorsan készül, belül puha, kívül pedig mesésen ropogós – ezt nyújtja ez a waffel, amelyhez még tojást sem kell használnod, így tojásérzékenyként vagy vegánként is könnyen a kedvenceddé válhat.
A tésztája egyszerű hozzávalókból készül, arra azonban mindenképp figyelj, hogy szénsavas ásványvizet vagy szódát adj hozzá, mert az elkészült waffelek csak így lesznek igazán levegősek.
Tojásmentes waffel
Hozzávalók 10 darabhoz
- 250 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 50 g cukor
- 200 ml szójaital
- 3 ek olaj
- 100 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 1 tk friss citromlé
- 1 tk vaníliakivonat
- kevés olaj a sütő kikenéséhez
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, cukor), majd adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat (szójaital, olaj, ásványvíz, citromlé, vaníliakivonat), és dolgozzuk össze a tésztát. Tegyük félre 5 percre, hogy kissé besűrűsödjön.
Közben hevítsük fel a gofrisütőt, és vékonyan kenjük ki olajjal. Kanalazzunk bele kisebb mennyiséget a tésztából, és süssük aranybarnára. Hasonlóan süssük meg a tészta maradék részét is.
Tetszőleges feltéttel fogyasszuk.
-
2024-03-25 09:32:01
-
2024-02-19 08:52:02
-
2024-01-29 08:52:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!