A legjobb waffel tojás nélkül: egyszerre ropogós és álompuha

Vegan-waffel-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készíts kívül ropogós, belül pedig mesésen puha waffelt tojás nélkül: a legjobb hétvégi reggeli!

Gyorsan készül, belül puha, kívül pedig mesésen ropogós – ezt nyújtja ez a waffel, amelyhez még tojást sem kell használnod, így tojásérzékenyként vagy vegánként is könnyen a kedvenceddé válhat.

A tésztája egyszerű hozzávalókból készül, arra azonban mindenképp figyelj, hogy szénsavas ásványvizet vagy szódát adj hozzá, mert az elkészült waffelek csak így lesznek igazán levegősek.

Tojásmentes waffel

Vegan-waffel

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 250 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 50 g cukor
  • 200 ml szójaital
  • 3 ek olaj
  • 100 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • 1 tk friss citromlé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • kevés olaj a sütő kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, cukor), majd adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat (szójaital, olaj, ásványvíz, citromlé, vaníliakivonat), és dolgozzuk össze a tésztát. Tegyük félre 5 percre, hogy kissé besűrűsödjön.

Közben hevítsük fel a gofrisütőt, és vékonyan kenjük ki olajjal. Kanalazzunk bele kisebb mennyiséget a tésztából, és süssük aranybarnára. Hasonlóan süssük meg a tészta maradék részét is.

Tetszőleges feltéttel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük