Elképesztően puha csokitorta céklával dúsítva – Még szaftosabb lesz a zöldségtől
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az ízét nem, a sütemény puhaságát viszont nagyban befolyásolja a cékla, érdemes kipróbálni a tésztába keverve.
Nincs olyan ember, aki ne szeretné a csokitortát, csak legyen minél gazdagabb. A legfinomabb csokitorta receptjét itt találod, ha lisztmentesen szeretnéd elkészíteni, akkor pedig ezt a receptet próbáld ki. Nem is gondolnád, milyen zöldség illik a csokihoz, illetve mitől lesz még szaftosabb és puhább a tésztája: a céklától.
A cékla nem elég, hogy nagyon egészséges, megfőzve, a tésztába turmixolva egészen más textúrát ad a süteménynek. Bármilyen csokis sütibe, akár brownie-ba is teheted.
Céklás csokitorta
Hozzávalók 6 adaghoz
Piskóta:
- 4 darab cékla (közepes)
- 4 darab tojás
- 150 gramm cukor
- 1 csipet só
- 100 gramm holland kakaópor (cukrozatlan)
- 200 gramm liszt
- 1.5 evőkanál sütőpor
Máz:
- 100 gramm étcsokoládé
- 100 milliliter tejszín
Elkészítés:
A céklát főzzük meg, majd pucoljuk meg és kockázzuk fel. Tegyük egy tálba, üssük rá a tojásokat, tegyük bele a cukrot és a sót, majd az egészet pépesítsük.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd forgassuk hozzá a céklás keverékhez, és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy 20 centiméter átmérőjű csatos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát.
Süssük 40 percig, tűpróbáig.
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
A csokit olvasszuk fel mikróban vagy vízgőz felett, majd keverjük hozzá a tejszínt, és egy spatulával egyenletesen oszlassuk el a piskóta tetején.
Ezután már szeletelhetjük is.
Fotó: Getty Images