Színes céklás tészta sós feta sajttal: téged is rabul ejt az egyszerű fogás

6
Nyomtatás
ctcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az élénk színű, egészséges zöldség nem csak savanyúságnak kiváló, különleges, mégis egyszerűen összedobható tésztás fogás is készülhet belőle.

A cékláról sokaknak még mindig a savanyúság ugrik be, pedig nagyon sok lehetőséget rejt magában a zöldség, főzés és sütés során is bátran lehet használni. Mivel nagyon egészséges, lé formájában is érdemes fogyasztani. A céklából különböző köretek, levesek és saláták is készülhetnek, az egyik legfinomabb fogásban tészta és feta sajt is szerepet kap.

Jó tanácsok a készítéshez

Mivel a cékla színe fog, mindig húzz kesztyűt a pucoláshoz, felkockázáshoz. A só használatával légy óvatos, mivel a feta sajt alapból is elég karakteres. A rukkola elhagyható, de érdemes használni, a zöldtől még izgalmasabb lesz a tészta.

Céklás, feta sajtos tészta

ctct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g tészta
  • 2 darab cékla
  • 4 evőkanál vaj vagy olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 dl víz
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab citrom (leve)
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 marék rukkola (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A céklát kockázzuk fel.

A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a céklát, fűszerezzük sóval és borssal, körülbelül 8 percig pirítsuk.

A megpirult céklakockákat öntsük fel vízzel és pároljuk 5-8 percig. Utána adjuk hozzá a finomra aprított kakukkfüvet, a fokhagymát reszelve, a citrom facsart levét. Végül a tésztával forgassuk egybe, a sajtot is morzsoljuk rá, ha pedig szeretnénk, rukkola is kerülhet bele.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon