Jól megpakolt csirkés-avokádós tortilla rohanós napokra: laktató és pillanatok alatt kész

5
Nyomtatás
csirkés avokádós tortilla cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Laktató, gyorsan elkészíthető és egészséges ebédre mindennap szüksége lenne az embernek, de előfordul, hogy csak egy szendvicsre marad energia.

A szendvics sem kell, hogy fapados legyen, sőt, ha kellőképpen megpakolod jó minőségű hozzávalókkal, akkor nemcsak egészséges lesz, hanem kiválthat egy főétkezést is, főleg nyáron, amikor amúgy sem szeretnél a konyhában a kelleténél több időt eltölteni. Eheted ebédre, vacsorára, salátával, de akár sült krumplival is. Érdemes valamilyen húsfélét és zöldséget is beletenni, úgy biztosan nem maradsz éhes.

Kenyér helyett tortillába is göngyölheted a hozzávalókat, sokkal finomabb lesz úgy. Tökéletesen passzol hozzá az avokádó, amelyből egyébként isteni mártogatóst is készíthetsz. Tortillalapot nagyon egyszerűen süthetsz házilag is.

Csirkés-avokádós tortilla

csirkés avokádós tortilla recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 darab pita vagy tortilla
  • 2 szelet sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 70 milliliter görög joghurt
  • 1 darab avokádó
  • 4 darab koktélparadicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 2 szelet csirkemell
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Mindegyik tortillába tegyünk egy szelet sajtot. Egy kis tálban keverjük össze az apróra vágott fokhagymát és a joghurtot. Egy másik edényben keverjük össze a kockára vágott avokádót, a félbevágott koktélparadicsomokat, a julienne-re szelt répát, öntsünk rájuk citromlevet, sózzuk, borsozzuk. 

Egy serpenyőben pirítsuk meg a csirkecsíkokat 10 perc alatt. Amíg a csirke pirul, 160 fokos sütőben melegítsük át a tortillát. Tegyünk a tortillába a csirkéből, majd a joghurtos keverékből, majd a legvégén az avokádós, paradicsomos mixből. Ha kész, hajtogassuk össze és tálalhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon