Duplán sajtos makaróni paradicsommal: összesütve még finomabb
Az amerikaiak nagy kedvence, a mac and cheese extrán sajtos, finom krémes és egyszerűen elkészíthető.
Ez a mennyei, végtelenül egyszerű étel 4 hozzávalóból készül, ráadásul semmi mosogatnivalód nem lesz utána. Lényegében a szószban fő meg a tészta, és a belőle kifőtt keményítő sűríti a levet, miközben magába is szívja azt. Ha megpuhult a makaróni, csak keverd bele a sajtot, majd rögtön tálalhatod is.
Az egyetlen hátránya, hogy frissen, melegen a legfinomabb, így annyit érdemes belőle készíteni, amennyi rögtön el is fogy. Hatalmas előnye viszont, hogy nagyjából 15 percet kell rászánnod, így bármikor összedobhatod, legyen szó egy gyors ebédről vagy vacsoráról. Nyugodtan felezd a mennyiségeket, ha kevesebb főnek készül az étel.
A tejet, a vizet/alaplevet és a sót tegyük egy lábasba, kezdjük el melegíteni. Amikor forr, adjuk hozzá a tésztát, majd vegyük lejjebb a lángot. Gyöngyözve főzzük 8-10 percig, míg a tészta al dente lesz és magába szívja a folyadék nagy részét.
Húzzuk le a tűzről, majd keverjük bele a reszelt sajtot, míg az teljesen beleolvad. Borsozzuk. Rögtön kínáljuk, ha szeretnénk, szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu