Alakbarát kuszkuszsaláta rengeteg zöldséggel – Frissítő citromos öntet koronázza meg
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egyszerre frissítő és laktató ez a citrusos kuszkuszsaláta, amely után a mérleg sem fog többet mutatni.
A durumbúzából készült kuszkusz tökéletes alternatívája a rizsnek, főleg aktívabb napokon érdemes fogyasztanod. A rizsnél lassabb felszívódású szénhidrátot tartalmaz és fehérjében is bővelkedik, így ha eddig nem tetted, érdemes legalább heti egyszer beiktatnod az étkezésedbe.
Ha tanácstalan vagy, miket készíts belőle, akkor itt adunk néhány tippet. Ha köretként tálalod, a citrusos ízek nagyon jól illenek hozzá, és ha még egy kevés petrezselymet is keversz bele, tökéletes lesz az összhang.
Frissítő zöldséges kuszkuszsaláta
Hozzávalók 6 adaghoz
Saláta:
- 250 gramm kuszkusz
- 500 milliliter víz
- 0.5 teáskanál só
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 darab paradicsom
- 0.5 darab kígyóuborka
- 0.5 darab kaliforniai paprika (piros)
- 0.5 fej lila hagyma
- 100 gramm olívabogyó
- 100 gramm feta sajt
- 1 teáskanál petrezselyem (apróra vágva)
- 1 teáskanál menta (apróra vágva)
- 1 teáskanál bazsalikom (apróra vágva)
- 0.5 kávéskanál oregánó (őrölt)
Öntet:
- 1 teáskanál citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál vörösborecet
- 0.5 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A kuszkuszt készítsük el az alábbi cikkben írtak alapján. Hagyjuk kihűlni.
A paradicsomot, a paprikát, az uborkát, a lila hagymát, a petrezselymet, a mentát és a bazsalikomot vágjuk apróra, a fetát kockázzuk fel, majd az olívabogyóval tegyük egy nagyobb tálba. Morzsoljuk bele az oregánót is. Forgassuk össze a kihűlt kuszkusszal.
Készítsük el az öntetet.
Egy kisebb tálban keverjük össze a citrom héját, a levét és az ecetet, sózzuk, borsozzuk. Folyamatos keverés mellett lassan öntsük hozzá az olívaolajat is úgy, hogy kicsit besűrűsödjön. Öntsük a kuszkuszos keverékre és alaposan forgassuk össze.
Fotó: Getty Images