
Fűszeres, joghurtos padlizsánkrém: friss kapor és citromlé gazdagítja

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Az ízletes padlizsánkrém pékárura kenve is isteni, de sült húsok mellé is kínálható, sőt, mártogatósként is tökéletesen működik.
A házi kencék vonzerejének senki nem bír ellenállni, érdemes minél többféle krémes finomságot kipróbálni, garantáltan nem fogsz ráunni.
A házi krémek közül a padlizsán örök favorit, ha van rá lehetőséged, grillen érdemes elkészíteni a zöldséget. Csak vágd félbe, dobd a rácsra, fordítsd meg félidőnél, fél óra alatt kész is lesz. A húsát kanalazd tálba, majd ízesítsd. Grillezve füstös aromát kap, amely nagyon jól érvényesül a kencében.
A padlizsánkrém elkészítése egyszerű, de figyelni kell, hogy vásárlásnál hibátlan zöldséget szerezz be, szép fényeset és keményet, a puha padlizsánnak nem jó az íze.
Fűszeres padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab padlizsán
- 1 darab citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 milliliter görög joghurt
- só és bors ízlés szerint
- kapor ízlés szerint
- chilipaprika (opcionális)
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt szurkáljuk meg, majd fektessük tepsire, toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe 60 percre.
A kihűlt padlizsán húsát tegyük keverőtálba (a héjára és a magokra nem lesz szükség).
A padlizsán húsát villával törjük pépesre, majd adjuk hozzá a citrom facsart levét, a zúzott fokhagymát, joghurtot, sót, borsot, kaprot (kapor helyett chilipaprikát is lehet használni), keverjük alaposan egybe. Behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images