Fűszeres, joghurtos padlizsánkrém: friss kapor és citromlé gazdagítja

10
Nyomtatás
pkcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes padlizsánkrém pékárura kenve is isteni, de sült húsok mellé is kínálható, sőt, mártogatósként is tökéletesen működik.

A házi kencék vonzerejének senki nem bír ellenállni, érdemes minél többféle krémes finomságot kipróbálni, garantáltan nem fogsz ráunni.

A házi krémek közül a padlizsán örök favorit, ha van rá lehetőséged, grillen érdemes elkészíteni a zöldséget. Csak vágd félbe, dobd a rácsra, fordítsd meg félidőnél, fél óra alatt kész is lesz. A húsát kanalazd tálba, majd ízesítsd. Grillezve füstös aromát kap, amely nagyon jól érvényesül a kencében.

A padlizsánkrém elkészítése egyszerű, de figyelni kell, hogy vásárlásnál hibátlan zöldséget szerezz be, szép fényeset és keményet, a puha padlizsánnak nem jó az íze.

Fűszeres padlizsánkrém

pkkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • 1 darab citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 milliliter görög joghurt
  • só és bors ízlés szerint
  • kapor ízlés szerint
  • chilipaprika (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott padlizsánt szurkáljuk meg, majd fektessük tepsire, toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe 60 percre.

A kihűlt padlizsán húsát tegyük keverőtálba (a héjára és a magokra nem lesz szükség).

A padlizsán húsát villával törjük pépesre, majd adjuk hozzá a citrom facsart levét, a zúzott fokhagymát, joghurtot, sót, borsot, kaprot (kapor helyett chilipaprikát is lehet használni), keverjük alaposan egybe. Behűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon