Ropogósra sült, fűszeres csicseriborsó - A legjobb egészséges nassolnivaló
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha már muszáj rágcsálni valamit, az mindenképp legyen fűszeres, izgalmas, ne csak szimplán fojtogatóan sós. Az se baj, ha amit rágunk, az nem eszméletlenül egészségtelen és nem eredményez instant hízást.
Ez a sült csicseriborsó mindezt tudja, ráadásul körülbelül három mozdulat elkészíteni. A csicseriborsó az egyik legjobb szénhidrátforrás, mert sok rostot tartalmaz, így a szénhidrátok nagyon lassan szívódnak fel belőle. Persze ettől még nem kell belőle ész nélkül kilókat habzsolni, de biztosan jobb választás a csipsznél vagy a ropinál.
A csicseri átalakul a sütőben
A csicseri íze már önmagában eszméletlenül jó, de mély, karakteres, mogyorós lesz a sütőben. Ehhez még jönnek a fűszerek, amit mindenki ízlése szerint alakíthat - a lenti recept legyen csak irányadó. Jól megy hozzá a cayenne-bors, az őrölt római kömény, a gyömbér, a kurkuma vagy a füstölt paprika.
A készre sült csicseriborsót nem csak simán rágcsálni jó, de salátához, salátára szórva is szuper, vagy sült zöldségek mellé, például egy ilyen őrületesen menő Buddha-tálon is nagyon jó helye lehet.
Ropogós, fűszeres sült csicseriborsó
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm főtt vagy konzerv csicseriborsó
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors