
Fűszeres sütőtökhasábok: jobb választás, mint a sült krumpli

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A sült krumplinál kevés nagyobb kedvenc létezik, de érdemes kipróbálnod kicsit egészségesebb változatokat is.
A sült krumpli mindenki kedvence, ráadásul ehhez az ételhez biztos van minden hozzávalód. Ha szereted a gyorséttermi változatot, akkor így készítsd el otthon. Ha pedig sütőben sütnéd, akkor ettől a hozzávalótól lesz extra ropogós. A krumpli tényleg olcsó, és egyszerűen elkészíthető étel, de ha vigyázol az alakodra, akkor érdemes néha lecserélni, például édeskrumplira, amelyet megsüthetsz sütőben is.
A másik egészséges és télen nagyon népszerű zöldségből, a sütőtökből is készíthetsz nassolnivalót. A sült tökhasáb kívül ropogósra, belül puhára sül, csakúgy, mintha krumplit készítenél. Attól lesz különlegesebb, hogy a külseje picit karamellizálódik. Nemcsak hasábként, hanem klasszikusan, zöldfűszerekkel megszórva is megsütheted a sütőtököt.
Fűszeres sütőtökhasábok

Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm sütőtök
- 1 teáskanál keményítő
- 1 teáskanál olívaolaj
- 0.5 teáskanál pirospaprika
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 kávéskanál só
- 1 teáskanál petrezselyem (apróra vágva)
Elkészítés:
A sütőtököt hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb és hosszabb darabokra. Itt találsz tanácsokat arra vonatkozóan, hogy könnyen és gyorsan meg tudd pucolni. A nagyobb darabokat vágjuk sült krumpli nagyságú darabokra. Ez nagyjából 2,5 centiméter hosszú és 0,5 centiméter széles hasábokat jelent.
Tegyük a sütőtökhasábokat egy nagyobb tálba, öntsünk rájuk annyi vizet, hogy ellepje őket, és hagyjuk ázni fél órát.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A sütőtökhasábokat vegyük ki a vízből, és tegyük száradni papírtörlőre. Szórjuk meg keményítővel. Spricceljünk rá olívaolajat, szórjuk meg pirospaprikával és fokhagymaporral, majd jól forgassuk át, hogy mindenhol érjék a fűszerek és a zsiradék is.
Terítsük ki a hasábokat a tepsire, majd toljuk a sütőbe, és süssük 10 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
A végén sózzuk és ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images