Egészséges, zamatos zöldbabsaláta 15 perc alatt: jól behűtve lesz igazán finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Elképesztően friss, könnyű, mégis laktató nyári saláta, amit magában is elfalatozhatunk, de ha szeretnénk, húst is kínálhatunk mellé.
A legjobban azt szeretem ebben a salátában, hogy a zöldbab mellé bármilyen zöldségeket, különlegesebb alapanyagokat keverhetek. Nyáron mindig így készítem, olykor azonban vékonyra szelt hagyma vagy feta sajt is kerül a salátástálba. Amikor az idő rosszabbra fordul, leegyszerűsítem - csak paradicsommal, feta sajttal és 2 maréknyi dióval szoktam összeforgatni.
Az így készült egészséges saláta magában falatozva is tökéletes, de bátran kínálhatjuk sült húsok mellé is. Ha nem kívánjuk a húst, de tartalmasabban szeretnénk az asztalra tenni, akkor főtt tésztával érdemes egybekeverni, az ízharmónia eléréséért frissen facsart citromlevet is használhatunk - de csak módjával.
Gazdag zöldbabsaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 450 gramm zöldbab
- 200 gramm koktélparadicsom
- 1 csokor piros retek
- 1 csokor petrezselyem
- 150 gramm olívabogyó
- ízlés szerint só és bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A zöldbab végeit levágjuk, majd gyöngyöző sós vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük.
A paradicsomot megmossuk, majd tetszőlegesre felvágjuk.
A megtisztított retket hajszálvékonyan felszeleteljük.
A petrezselymet finomra vágjuk, az olívabogyót megmossuk.
Az összes előkészített zöldséget salátástálba tesszük, az olívaolajjal és a fűszerekkel alaposan egybeforgatjuk. Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images