Villámgyors, krémes gesztenyés tiramisu – Sütés nélkül készül az édesség
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tiramisu egyszerű és szerethető desszert, a kávérajongók nagy kedvence.
A tiramisu egyszerű és hálás édesség, sütés nélkül, gyorsan összerakható. Az alapváltozat nyers tojással készül, de ha nem bízol benne, akkor készítsd tojásmentesen, ahogy mi is tettük.
Kávé mindenképpen kerüljön bele, de az alaprecept variálható mással is. Eperszezonban eperrel, ősszel és télen pedig gesztenyével készülhet, amitől nem csak az ízvilága változik meg, de ünnepibb köntösbe is öltözik. Lehet pohárban is készíteni, de sokkal szebb lesz, ha tortaformában állítod össze, gyönyörűen szeletelhető lesz.
Gesztenyés tiramisu
Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm mascarpone
- 200 milliliter habtejszín
- 80 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 250 gramm gesztenyemassza (cukrozott)
- 200 milliliter fekete kávé
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
- 1 csomag babapiskóta
- ízlés szerint gesztenye (főtt)
Elkészítés:
A tejszínt verjük kemény habbá. Egy másik tálban a mascarponét habosítsuk fel, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliakivonatot, a gesztenyepürét, néhány evőkanál tejszínhabot, így verjük habosra. A végén óvatosan forgassuk bele a maradék tejszínhabot is.
A kávét és a rumot vagy rumaromát keverjük össze. Mártsuk bele a bababiskótákat, majd a felét fektessük bele szorosan egy kapcsos tortaforma aljába. Kenjük meg a mascarponés krém felével. Tegyünk rá ismét kávéba mártott babapiskótákat, majd a végén a mascarpone-krém következik. A tetejére tegyünk sült gesztenyedarabokat.
Fedjük le folpackkal, pihentessük 3-4 órát a hűtőben.
Fotó: Getty Images