Vajban sült grillezett barack: elképesztően finom magában, de fagyival még jobb

barackcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nyáron a mézédes gyümölcsök és friss saláták a kedvencek, illetve ilyenkor imádunk a szabadban főzni - grillezni, bográcsozni mindig nagy élmény.

A forró grillrácsra pácolt húsok és zöldségek kerülnek a leggyakrabban, pedig gyümölcsök is pirulhatnak rajta. A grillen minden macera nélkül készül el a gyümölcs, amit desszertként is szervírozhatunk fagyi mellé vagy mézzel meglocsolva, de magában is isteni lesz.

A lédús, zamatos barackba élmény beleharapni, az egyik legfinomabb gyümölcs, ráadásul nagyon változatosan lehet felhasználni - kerülhet hűsítő hideg levesekbe, süteményekbe, lekvárba, befőttbe és gyümölcssalátába is, sőt, grillre dobva is csodálatos lesz.

Grillezett barack

barackct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab barack
  • 3 evőkanál vaj
  • cukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A barackokat megmossuk, majd félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk. A félbevágott gyümölcsöt olvasztott vajjal megkenjük, majd cukorba forgatjuk, aztán mehet is a grillre pirulni. Mindkét oldalát megsütjük, oldalanként körülbelül 5 percig. Ha nincs lehetőségünk a szabadban grillezni, serpenyőben is elkészíthetjük így a barackot. Magában is fogyasztható, de fagyi mellé vagy mézzel meglocsolva sokkal finomabb lesz. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük