Láthatatlan almatorta: mennyei desszert francia módra

Lathatatlan-almatorta-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A különleges francia desszert egyszerűbben készül, mint gondolnád: vékony almaszeletek és lágy vaníliás krém alkotja.

A láthatatlan almatorta, vagy eredeti nevén Gateau Invisible aux Pommes, egy fenséges francia desszert, amelynek nem csak a neve érdekes. Az elnevezés – ami nem egy figyelemfelkeltő reklámfogás – onnan származik, hogy a szuper vékony almaszeletek alig észrevehetők a vaníliás krém között. Ahhoz, hogy valóban vékonyak legyenek azok a szeletek, érdemes mandolinszeletelőt használni: ez a folyamatot is felgyorsítja.

A dekadens desszertet mindössze 20 percbe telik előkészíteni, a munka többi részét pedig már a sütő végzi. Tökéletes választás, ha sok alma van otthon, és az almás pite mellett valami mást is kipróbálnál, vagy épp egy nem szokványos gyümölcsös süteménnyel lepnéd meg a vendégeket. A desszertnek ez a változata vegán, így sem tojás, sem pedig tejtermékek nem kerülnek bele.

Láthatatlan almatorta

Lathatatlan-almatorta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 350 g szójajoghurt
  • 300 ml kókuszkrém
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 120 g finomliszt
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
  • 1 tk sütőpor
  • 0.25 tk
  • 3 közepes édes piros alma felszeletelve
  • 2 ek szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a szójajoghurtot, a kókuszkrémet és a vaníliakivonatot.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a pudingport, a sütőport és a sót, majd adjuk a joghurtos keverékhez, és kézi mixerrel alaposan dolgozzuk össze.

Egy spatulával óvatosan forgassuk a masszába az almaszeleteket, majd borítsuk az egészet sütőpapírral bélelt, 22-24 cm-es kapcsos tortaformába. Szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 40-45 perc alatt.

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután tegyük hűtőbe legalább 3 órára (vagy akár egész éjszakára), és teljes dermedés után szeleteljük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük