Almás-répás muffin gazdagon: tartalmas desszert akár reggelire is
Ez a muffin nem csak desszert lehet: rostban gazdag és nagyon tápláló, így reggelire és tízóraira is beillesztheted.
Ahogy a répatortának is nagyon jól áll a reszelt répa, úgy ennek a muffinnak is az egyik fő összetevője. A répa mellé ugyanakkor alma is kerül, amelytől extrém szaftos és illatos lesz a tésztája. Mivel utóbbit nemcsak reszelve, hanem püré formájában is a muffinhoz adjuk, ezért a tojást is kihagyhatod, hiszen a gyümölcsben található pektin szépen összefogja a masszát.
A sütemény remek desszert, de akár szénhidrát- és rostdús napindító is lehet, és akkor is jól jön, ha napközben hirtelen rád törne a farkaséhség.
Almás-répás muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 200 g finomliszt
- 100 g mandulaliszt
- 100 g barna cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 0.5 tk só
- 1 tk őrölt fahéj
- 0.5 tk őrölt szerecsendió
- 100 g almaszósz
- 100 ml olaj
- 100 ml szójaital vagy más növényi alternatíva
- 2 ek friss citromlé
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 közepes alma lereszelve (kb. 100 g)
- 1 közepes répa lereszelve (kb. 150 g)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban.
Egy másik tálban keverjük össze a folyékony/nedves hozzávalókat is, és dolgozzuk össze a lisztes alappal.
Kanalazzuk muffinkapszlikba, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Hagyjuk a muffinokat 10 percig hűlni, majd vegyük ki őket a sütőformából. Teljes kihűlés után fogyasszuk.
-
2024-04-11 09:36:01
-
2024-03-30 11:08:01
-
2024-03-19 09:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!