Almás-répás muffin gazdagon: tartalmas desszert akár reggelire is

Almas-repas-muffin-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a muffin nem csak desszert lehet: rostban gazdag és nagyon tápláló, így reggelire és tízóraira is beillesztheted.

Ahogy a répatortának is nagyon jól áll a reszelt répa, úgy ennek a muffinnak is az egyik fő összetevője. A répa mellé ugyanakkor alma is kerül, amelytől extrém szaftos és illatos lesz a tésztája. Mivel utóbbit nemcsak reszelve, hanem püré formájában is a muffinhoz adjuk, ezért a tojást is kihagyhatod, hiszen a gyümölcsben található pektin szépen összefogja a masszát.

A sütemény remek desszert, de akár szénhidrát- és rostdús napindító is lehet, és akkor is jól jön, ha napközben hirtelen rád törne a farkaséhség. 

Almás-répás muffin

Almas-repas-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g finomliszt
  • 100 g mandulaliszt
  • 100 g barna cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 0.5 tk
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk őrölt szerecsendió
  • 100 g almaszósz
  • 100 ml olaj
  • 100 ml szójaital vagy más növényi alternatíva
  • 2 ek friss citromlé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 közepes alma lereszelve (kb. 100 g)
  • 1 közepes répa lereszelve (kb. 150 g)
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban.

Egy másik tálban keverjük össze a folyékony/nedves hozzávalókat is, és dolgozzuk össze a lisztes alappal. 

Kanalazzuk muffinkapszlikba, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.

Hagyjuk a muffinokat 10 percig hűlni, majd vegyük ki őket a sütőformából. Teljes kihűlés után fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük