Szaftos harcsapaprikás az ünnepi asztalra – Túrós csuszával lesz a legfinomabb

harcsapaprikás cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A harcsapaprikás nagyon népszerű étel, a magyaros éttermek étlapján biztosan megtalálod, de otthon is könnyűszerrel elkészítheted.

A hazai édesvízi halak közül a harcsa az egyik legnépszerűbb fajta, isteni finom fehér húsú hal, amely egyáltalán nem zsíros, ha esetleg ez tartana vissza a fogyasztásától. Fogyókúrázók is bátran az étrendjükbe iktathatják. 

Harcsából is készülhet halászlé, amely karácsonykor minden család asztalára felkerül. A másik magyaros, klasszikus fogás a harcsapaprikás, amelyet akkor is érdemes megkóstolnod, ha Makón jársz. Ne ijedj meg tőle, nagyon könnyen elkészítheted otthon is, csak egy jó pörköltalapot kell főznöd hozzá, a hal pedig nagyon hamar puha lesz. A legjobb, ha túrós csuszával tálalod, ennek a receptjét is leírtuk

Ha egy kicsit újítanál, akkor ezt a tejszínes-paradicsomos szószban készült harcsát készítsd el, amelyet nyugodtan tegyél az ünnepi asztalra is.

Harcsapaprikás

harcsapaprikás recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm harcsafilé
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 200 milliliter tejföl
  • 1.5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a pörköltalapot. A hagymát vágjuk apróra, és egy edényben dinszteljük meg egy kevés olajon. A paradicsomot és a paprikát is daraboljuk fel, majd adjuk a hagymás alaphoz, szórjuk meg pirospaprikával és sóval, keverjük alaposan össze. Várjunk, míg a paprika felolvad, majd tegyük hozzá a feldarabolt halat, öntsük fel egy kevés vízzel, majd óvatosan keverjünk rajta egyet, és főzzük 10 percig. A puha harcsát vegyük ki az edényből. 

A lisztet keverjük simára a tejföllel, és habarjuk be vele a pörköltalapot. Tegyük vissza a harcsákat a szószba, és forraljuk össze. 

A túrós csusza receptjét itt találjuk

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük