Vajpuhára sült harcsa krémes tejszínes-paradicsomos szószban - 30 perc alatt kész az ünnepi fogás

stkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A harcsafilé és a zsenge zöldségek egy serpenyőben készülnek tökéletesre, a tejszínes szósz megkoronázza a fogást.

Sokan nem szeretik a halat, pedig nagyon egészséges és finom - azok, akik ódzkodnak tőle, kezdjék a harcsával, a hófehér húsa vajpuha és isteni. Fogyókúrázók is bátran az étrendjükbe iktathatják, könnyű, friss fogásokat készíthetnek belőle.

Ebben a receptben a harcsa, a koktélparadicsom és az újhagyma frissessége keveredik. Érdemes mellé petrezselymes rizst kínálni, nagyon jól illik hozzá. Ez egy remek, ízletes fogás, ami biztos, hogy gyakran fog az asztalra kerülni, ünnepekkor különösen ajánljuk.

Harcsa serpenyőben

stkct

Hozzávalók 2 személyre

  • 12 szem koktélparadicsom
  • 6 szál újhagyma
  • 50 milliliter olaj
  • 50 gramm vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 800 gramm bőr nélküli filézett szürkeharcsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 250 milliliter tejszín
  • 1 teáskanál paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat száraz serpenyőben kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát. Öntsük alá az olajat, dobjuk rá a vajat, az apróra vágott bazsalikomleveleket és a fokhagymaszeleteket.

A halszeleteket picit sózzuk, borsozzuk, lisztben forgassuk meg, majd helyezzük a serpenyőbe a paradicsomok és hagymák közé, oldalanként 2-2 percig süssük. A tejszínben keverjük el a paradicsompürét, öntsük rá a halra, majd forraljunk rajta még egyet.

Ha kipróbálnál más harcsás receptet is, a harcsa bolognait jó szívvel ajánljuk.

Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük