
Vajpuhára sült harcsa krémes tejszínes-paradicsomos szószban - 30 perc alatt kész az ünnepi fogás

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel

Nyárköszöntő málnás galette: omlós tésztában sül az édes töltelék

Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat

Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében
A harcsafilé és a zsenge zöldségek egy serpenyőben készülnek tökéletesre, a tejszínes szósz megkoronázza a fogást.
Sokan nem szeretik a halat, pedig nagyon egészséges és finom - azok, akik ódzkodnak tőle, kezdjék a harcsával, a hófehér húsa vajpuha és isteni. Fogyókúrázók is bátran az étrendjükbe iktathatják, könnyű, friss fogásokat készíthetnek belőle.
Ebben a receptben a harcsa, a koktélparadicsom és az újhagyma frissessége keveredik. Érdemes mellé petrezselymes rizst kínálni, nagyon jól illik hozzá. Ez egy remek, ízletes fogás, ami biztos, hogy gyakran fog az asztalra kerülni, ünnepekkor különösen ajánljuk.
Harcsa serpenyőben

Hozzávalók 2 személyre
- 12 szem koktélparadicsom
- 6 szál újhagyma
- 50 milliliter olaj
- 50 gramm vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 800 gramm bőr nélküli filézett szürkeharcsa
- 2 evőkanál liszt
- 250 milliliter tejszín
- 1 teáskanál paradicsompüré
Elkészítés:
A paradicsomokat száraz serpenyőben kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát. Öntsük alá az olajat, dobjuk rá a vajat, az apróra vágott bazsalikomleveleket és a fokhagymaszeleteket.
A halszeleteket picit sózzuk, borsozzuk, lisztben forgassuk meg, majd helyezzük a serpenyőbe a paradicsomok és hagymák közé, oldalanként 2-2 percig süssük. A tejszínben keverjük el a paradicsompürét, öntsük rá a halra, majd forraljunk rajta még egyet.
Ha kipróbálnál más harcsás receptet is, a harcsa bolognait jó szívvel ajánljuk.
Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images