Vajpuhára sült harcsa krémes tejszínes-paradicsomos szószban - 30 perc alatt kész az ünnepi fogás
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
A harcsafilé és a zsenge zöldségek egy serpenyőben készülnek tökéletesre, a tejszínes szósz megkoronázza a fogást.
Sokan nem szeretik a halat, pedig nagyon egészséges és finom - azok, akik ódzkodnak tőle, kezdjék a harcsával, a hófehér húsa vajpuha és isteni. Fogyókúrázók is bátran az étrendjükbe iktathatják, könnyű, friss fogásokat készíthetnek belőle.
Ebben a receptben a harcsa, a koktélparadicsom és az újhagyma frissessége keveredik. Érdemes mellé petrezselymes rizst kínálni, nagyon jól illik hozzá. Ez egy remek, ízletes fogás, ami biztos, hogy gyakran fog az asztalra kerülni, ünnepekkor különösen ajánljuk.
Harcsa serpenyőben
Hozzávalók 2 személyre
- 12 szem koktélparadicsom
- 6 szál újhagyma
- 50 milliliter olaj
- 50 gramm vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 800 gramm bőr nélküli filézett szürkeharcsa
- 2 evőkanál liszt
- 250 milliliter tejszín
- 1 teáskanál paradicsompüré
Elkészítés:
A paradicsomokat száraz serpenyőben kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát. Öntsük alá az olajat, dobjuk rá a vajat, az apróra vágott bazsalikomleveleket és a fokhagymaszeleteket.
A halszeleteket picit sózzuk, borsozzuk, lisztben forgassuk meg, majd helyezzük a serpenyőbe a paradicsomok és hagymák közé, oldalanként 2-2 percig süssük. A tejszínben keverjük el a paradicsompürét, öntsük rá a halra, majd forraljunk rajta még egyet.
Ha kipróbálnál más harcsás receptet is, a harcsa bolognait jó szívvel ajánljuk.
Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images