Egyszerű, házi csokifagyi: nem kell hozzá semmilyen gép
A házi csokifagyi lágy, krémes és abbahagyhatatlan. Ennél jobb hűsítőt aligha kívánhatsz kánikulai napokon.
A vaníliafagyi az egyik leggyakrabban vásárolt fagylalt, mégis nagyon sok vízízűbe futhatsz bele, érdemes tényleg minőségit választani.
Ha pedig a legtökéletesebbet keresed, akkor készítsd el házilag, hidd el, nem nehéz, és még fagylaltgép sem kell hozzá, csak egy kis türelem, hiszen figyelni kell rá, és fagyasztás közben időnként átkeverni. A vaníliafagyit aztán teheted jegeskávéba, de a legjobb morzsasüti és brownie mellé.
Egy tálban keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot, a sót, a kikapart vaníliarúd magjait és a tejszínt, majd egy kevés tejet. A maradék tejet forraljuk fel, majd óvatosan öntsük hozzá a vaníliás keveréket, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre.
Öntsük egy tálba, várjuk meg, amíg kihűl, majd tegyük a fagyasztóba, és negyedóránként keverjük át, hogy krémesen fagyjon meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu