
Mennyei epres morzsasüti: lekvárrá lényegül át a gyümölcs

Minél jobban beleolvad a gyümölcs a tésztába, annál intenzívebb ízélményben lesz részed, lédús eperrel isteni lesz.
A morzsasütit elképesztően könnyű összeállítani, de garantált vele a siker. A lényeg, hogy olyan gyümölcsöt válassz, amelyből lekvárt is szokás készíteni és lédús, mert az fog igazán krémesre sülni a sütőben. A tészta a zabpehelynek köszönhetően viszont roppanós lesz, így tökéletes a kontraszt. Ahogy beleharapsz, ropogni fog a fogad alatt, majd a krémes gyümölcs csak úgy szétolvad a szádban.
Ha épp nincs idénygyümölcs, akkor almából készítsd el, olyan lesz, mint egy pite. Mivel ezt a sütit forrón érdemes fogyasztani, egy kis vaníliafagyival végezd a hőkiegyenlítést.
Epres morzsapite

Hozzávalók 6 adaghoz
Tészta:
- 140 gramm liszt
- 100 gramm cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál fahéj
- 110 gramm vaj
Töltelék:
- 1 kilogramm eper
- opcionális keményítő
- 60 gramm cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Az epret vágjuk kisebb darabokra, és forgassuk össze a cukorral és a vaníliakivonattal. Ha keverünk hozzá egy kávéskanál keményítőt, akkor még zselésebb állagúra fog sülni.
Egy hőálló tálat vékonyan vajazzunk ki. Kanalazzuk bele az epres keveréket.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy másik tálban keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit, majd szórjuk rá a gyümölcsre. A végén kockázzuk rá a hideg vajat.
Süssük a morzsasütit 40-50 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!