Zöldséges-húsos raguval töltött cannelloni - Az olaszok töltött tésztája isteni finom

6
Nyomtatás
cannelloni
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Bár három részből áll az olasz finomság elkészítése, egyik folyamat sem bonyoult, a végeredmény pedig mindenért kárpótolni fog.

Ismét az olasz konyha egy remekét hoztuk nektek, ezúttal cannellonit. Ez a húsos - vagy zöldséges, ricottás - raguval töltött tészta kicsit hasonlít a lasagne-ra, de besamel nélkül készül és a ragu nem a tésztalapok közé, hanem a tésztába kerül.

Cannelloni tésztát szinte bárhol vehetünk ma már, de lehet helyettesíteni manicottival is, ez a cannelloninál nagyobb méretű tészta, így arra figyeljünk, hogy ebből nem 20, hanem körülbelül csak 10 darab töltött finomságunk lesz.

A tésztát bármilyen raguval megtölthetjük, most a klasszikus paradicsomos-húsos változat mellett döntöttünk, de van benne egy kis extra: a paradicsomszószba zöldségek, a hús mellé pedig spenót is kerül. A ragut habzsákkal a legegyszerűbb a tésztába tölteni, de ha nincs ilyenünk, kanállal vagy vajazókéssel is sikerülni fog.

Cannelloni

cannelloni2

Hozzávalók 5 személyre

Szósz

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 darab répa
  • 1 darab szárzeller
  • 800 gramm passzírozott paradicsom
  • 500 milliliter alaplé
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 teáskanál oregánó
  • 0.5 teáskanál kakukkfű

Töltelék

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 500 gramm darált marhahús
  • 250 gramm spenót
  • ízlés szerint só, bors
  • opcionális Worcester-szósz (1 teáskanál)

Tészta

  • 220 gramm cannelloni (kb. 20 db)
  • 25 dekagramm mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

Szósz

A hagymát, fokhagymát, répát és zellert aprítsuk össze. 

Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, dinszteljük pár percig, majd dobjuk rá a fokhagymát és a zöldségeket, kb. 5 percig dinszteljük így is.

Adjuk hozzá a szósz többi hozzávalóját, alaposan keverjük össze, majd ha gyöngyözni kezd, vegyük lejjebb a lángot, tegyünk rá fedőt, így főzzük 10 percig.

Egy botmixer segítségével pürésítsük le.

Töltelék

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk össze. Ha fagyasztott spenótot használunk, olvasszuk ki, csavarjuk ki belőle a vizet. Ha frisset, daraboljuk össze, dobjuk forrásban lévő vízbe, ha megpuhult, szűrjük le és facsarjuk ki belőle a nedvességet.

Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat. Dobjuk bele a hagymát, pár perc után a fokhagymát is. Adjuk hozzá a darált húst, addig dinszteljük, míg teljesen barna nem lesz. 

Keverjük bele a spenótot, sót, borsot, worcestert - ha használunk - és 1 bögrényit a szószból. Kevergetve főzzük 2-3 percig, majd tegyük félre hűlni.

Összeállítás

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A kihűlt tölteléket tegyük habzsákba. A cannellonikat állítsuk fel egy tálcán, majd óvatosan nyomjuk a belsejükbe a tölteléket.

Készítsünk elő egy 23x33 cm-es tepsit, majd öntsünk bele kb. 1 bögrényi szószt, erre helyezzük a cannellonikat, majd öntsük a tetejére a megmaradt szószt. Szórjuk meg alaposan reszelt sajttal, majd lazán fedjük le fóliával.

Süssük 25 percig, majd szedjük le a fóliát és süssük további 10 percig, míg a sajt aranybarna nem lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon