Laktató káposztás rétes baconnel dúsítva – Főételként is megállja a helyét

5
Nyomtatás
káposztás rétes baconnel cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rétes nem csak édesen finom, sósan inkább ebédre kínálhatod második fogásként.

A rétesről elsőre mindenkinek az édes töltelékes változat ugrik be, almás, túrós, mákos és még lehetne sorolni, pedig a rétestésztába sós töltelék is tehető. A sósak közül a káposztás az igazi klasszikus, de ha ezt is tovább szeretnéd gazdagítani, baconnel főfogásként is tálalhatod. A káposzta dinsztelve kerül a réteslapok közé, a bacon pedig pirítva, így lesz az igazi az összhatás. Arra ügyelj, hogy a réteslapot csak azután vedd ki a mélyhűtőből, miután elkészült a töltelék, ellenkező esetben összeragad, ahogy felenged.

Ha mégis édes töltelékű rétest választanál, akkor a nagy kedvencet, a meggyes-mákost süsd meg. A fahéjas-almás a másik favorit, télen különösen kedvelt, de bármikor megsütheted.

Káposztás rétes baconnel

káposztás rétes baconnel recept

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 1 csomag réteslap
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 6 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 0.5 darab kaliforniai paprika
  • 1 fej fejes káposzta (kisebb)
  • 0.5 teáskanál
  • 1 teáskanál köménymag
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A bacont kockázzuk fel, a hagymát és a kaliforniai paprikát vágjuk apróra. A káposztát is csíkozzuk fel. Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg a bacont, a hagymát és a paprikát. Adjuk hozzá a csíkozott káposztát, pirítsuk további 10 percig, amíg a káposzta meg nem puhul. Keverjük hozzá a köménymagot, sózzuk, borsozzuk, majd vegyük le a tűzről.

 Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Fektessünk sütőpapírt egy tepsire. Kenjük meg olívaolajjal, majd óvatosan fektessünk rá 4-5 réteg tésztát. A tésztát is kenjük meg olívaolajjal. A tészta alsó felére halmozzuk rá a töltelék felét úgy, hogy hagyjunk két centiméter üres helyet a szélétől. Óvatosan hajtogassuk be a tészta két végét, majd tekerjük fel. Kenjük meg olívaolajjal, ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal és borssal. A maradék tésztával ismételjük meg a műveletet. 

Süssük 15 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon