Kívül ropogós, belül puha karfiollepény – Mandulaliszttel készül a szénhidrátszegény étel

karfiol laposkenyér cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fogyókúrázók álma ez a szénhidrátban szegény, ropogós karfiollepény, amely a hagyományos péksütemények helyettesítője lehet.

Sokan szoktak otthon kenyeret vagy egyéb péksüteményeket sütni, amely aztán nemcsak szendvicsek alapanyaga lehet, hanem főételek mellé is jólesik majd. Egyetlen hátránya, hogy nem túl alakbarát, szénhidrátban gazdag, így nem lehet korlátlanul enni.

Persze, lehet teljes kiőrlésű kenyerekkel is próbálkozni, de ha igazán szeretnél formában maradni, a karfiol remek helyettesítője lehet a gabonáknak, és még az ízélmény is megmarad. Kötőanyagként egy kis mandulaliszttel kell dúsítani, de még így sem lesz hizlaló. 

Karfiollepény

karfiol laposkenyér recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm karfiol
  • 2 darab tojás
  • 1.5 evőkanál mandulaliszt
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mossuk meg, szedjük rózsáira, majd aprítógépben aprítsuk fel. A tojást kicsit verjük fel, majd keverjük hozzá, végül következik a mandulaliszt és az apróra vágott petrezselyem. Sózzuk, borsozzuk, majd formáljunk belőle nem túl vékony lepényeket. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Tegyük a lepényeket sütőpapírral letakart tepsire. Süssük őket 8-10 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük