Puha kókuszos keksz mindössze 2 hozzávalóból: a banántól lesz édes

5
Nyomtatás
41198615 3143813 4997082d2228d406ddacd8b454af9ade wm
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nagyjából a kávéddal egyszerre készül el ez a könnyed, mégis tápláló keksz, ráadásul összesen két alapanyag kell hozzá.

Igen, jól látod, mindössze két hozzávaló kell ehhez a kekszhez, még cukor sem, az érett banántól lesz édes, semmilyen pluszédesítés nem kell bele. Annyi időbe fog telni az összeállítása, mint amíg elkészíted a reggeli kávédat, a sütése is maximum 20 percet vesz igénybe.

Ez a keksz is, ahogy a banánkenyér, az otthon kallódó, már majdnem kidobásra ítélt banánokat menti meg. Ha tovább cifáznád, akkor ezt a csokimázzal borított sütit is süsd meg, elképesztően puha, és sokáig az is marad. Ha pedig muffinrajongó vagy, akkor melengető fűszerekkel és roppanós dióval kiegészítve süss banános muffint.

Ehhez a kekszhez csak vedd elő a kallódó kókuszreszeléket, amelytől kicsit zsírosabb és haraphatóbb lesz, de semmiképpen nem szárad ki. 

Kókuszos-banános keksz

41198627 aec6f9a3850265d2f5f554a8f9ebf33b wm

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 darab banán (érett)
  • 90 gramm kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral. 

Tegyük bele egy tálba a banánt és a kókuszreszeléket, és egy botmixerrel csak annyira pépesítsük, hogy egynemű legyen. Vegyünk ki evőkanálnyi adagokat belőle, és tegyük őket egymástól viszonylag távol a sütőpapírra. Lapogassuk el, hogy szép egyenletes, nagyjából fél centiméter vastag korongokat kapjunk. 

Süssük a kekszeket 17-20 percig, amíg a szélei elkezdenek megbarnulni. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, mielőtt levesszük a sütőpapírról.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon