Puha kókuszos keksz mindössze 2 hozzávalóból: a banántól lesz édes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nagyjából a kávéddal egyszerre készül el ez a könnyed, mégis tápláló keksz, ráadásul összesen két alapanyag kell hozzá.
Igen, jól látod, mindössze két hozzávaló kell ehhez a kekszhez, még cukor sem, az érett banántól lesz édes, semmilyen pluszédesítés nem kell bele. Annyi időbe fog telni az összeállítása, mint amíg elkészíted a reggeli kávédat, a sütése is maximum 20 percet vesz igénybe.
Ez a keksz is, ahogy a banánkenyér, az otthon kallódó, már majdnem kidobásra ítélt banánokat menti meg. Ha tovább cifáznád, akkor ezt a csokimázzal borított sütit is süsd meg, elképesztően puha, és sokáig az is marad. Ha pedig muffinrajongó vagy, akkor melengető fűszerekkel és roppanós dióval kiegészítve süss banános muffint.
Ehhez a kekszhez csak vedd elő a kallódó kókuszreszeléket, amelytől kicsit zsírosabb és haraphatóbb lesz, de semmiképpen nem szárad ki.
Kókuszos-banános keksz
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 darab banán (érett)
- 90 gramm kókuszreszelék
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral.
Tegyük bele egy tálba a banánt és a kókuszreszeléket, és egy botmixerrel csak annyira pépesítsük, hogy egynemű legyen. Vegyünk ki evőkanálnyi adagokat belőle, és tegyük őket egymástól viszonylag távol a sütőpapírra. Lapogassuk el, hogy szép egyenletes, nagyjából fél centiméter vastag korongokat kapjunk.
Süssük a kekszeket 17-20 percig, amíg a szélei elkezdenek megbarnulni. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, mielőtt levesszük a sütőpapírról.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors