Isteni spárgás-paradicsomos pite: a franciák egyik nagy kedvence
A franciák sós pitéjét, a quiche-t számtalan módon variálhatod: most, hogy szezonja van, készítsd el spárgával és koktélparadicsommal!
A tavasz egyik leginkább várt, de sajnálatosan rövid ideig kapható zöldsége a spárga, amelyet nem szabad kihagyni a repertoárból. Ha vajon dinszteled, akkor is tökéletes lesz, de szórhatsz rá parmezánt vagy morzsát is.
Ha szereted a salátát, akkor gyönyörű, lédús piros eperrel és balzsamecetes szósszal kombináld. Ízlések és pofonok, de a zöld spárga sokkal ízletesebb, mint a fehér, ráadásul kevesebb macera is van vele. Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, csak néhány trükköt sajátíts el.
Tésztával is nagyon jól kombinálható, ha szeretnéd kicsit elvenni a karakterét, akkor tejszínnel forgasd össze, és egy kevés citromlevet is csorgass rá.
Egy kisebb edényben forraljunk vizet. A spárgát törjük meg, a fás részét távolítsuk el.
A spárgát dobjuk a vízbe, és 3-4 percig főzzük, majd szedjük ki, és tegyük egy papírtörlőre, hogy a nedvességet felitassa róla. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele az összenyomott fokhagymát és a spárgát, majd közepes lángon dinszteljük 3-4 percig. Öntsük rá a tejszínt, és rotyogtassuk alacsony lángon 10 percig.
Tegyünk fel egy nagyobb fazékban vizet, és amikor forr, bőven sózzuk, és főzzük meg benne a tésztát al dentére a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le, majd tegyük egy tálba. A spárgás keverékre facsarjunk citromot, majd forgassuk össze a tésztával. Szórjuk meg parmezán sajttal, és azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu