![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Villámgyors spárgasaláta lédús eperrel – A feta ellensúlyozza az édes ízeket
![epres spárgasaláta fetával cover ok](https://kep.index.hu/1/0/3797/37971/379712/37971279_2897445_8ba46274788927017fabea73eb2d5271_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tavasz mindkét kedvencét megkóstolhatod ebben az egészséges és könnyed salátában, amelyet húsok mellé, de önmagában is ehetsz.
A tavasz talán legjobban várt gyümölcse az eper, amelyből nem lehet eleget venni és enni. Érdemes körülnézni, hogy hol kapható a legfinomabb, legédesebb, legpirosabb eper, majd amíg lehet, vásárolni belőle. A vásárlásnál ezekre a szempontokra ügyelj, óvakodj a sárgás, még éretlen szemektől, mert az eper nem érik tovább, miután leszedték.
A spárga szintén tavaszi zöldség, de sajnos nagyon rövid a szezonja, ezért érdemes minél változatosabban felhasználni. Sütőben sütve vagy salátában is nagyon finom és mutatós, akár ebben a paradicsomos tésztasalátában is. Ha pedig igazi szín- és ízorgiát szeretnél, akkor eperrel kombináld.
Spárgasaláta eperrel és fetával
![epres spárgasaláta fetával recept](https://kep.index.hu/1/0/3797/37971/379712/37971293_7213f2e13cde6c2f03aca0e9085d66f2_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag spárga (zöld)
- 200 gramm eper
- 100 gramm feta sajt
- 5 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál víz
- 3 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A spárgákat tisztítsuk meg, törjük le a fás részeit, a maradékot vágjuk félbe. Áztassuk őket sós vízbe 5-10 percre, utána tegyük egy papírtörlőre megszáradni.
Készítsük el az öntetet. A balzsamecetet keverjük el a vízzel és a mézzel. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá az olajat és a citrom levét.
Az epreket jól mossuk meg, vágjuk félbe vagy negyedbe.
Forgassuk össze a spárgát és az epret, majd az öntetet. A végén morzsoljuk rá a sajtot.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!