Villámgyors spárgasaláta lédús eperrel – A feta ellensúlyozza az édes ízeket
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Békebeli almás béles: sok gyümölccsel, fahéjjal az igazi
Jól kenhető baconös tojáskrém: ropogós kenyérre kenve mennyei
Diós, lekváros kevert süti: tojás nélkül készül
Ropogós mandulakéregben sült csirke: belül vajpuha és omlós a hús
Itt a körteszezon! Nemcsak finom, de még a szívednek is jót tesz
A tavasz mindkét kedvencét megkóstolhatod ebben az egészséges és könnyed salátában, amelyet húsok mellé, de önmagában is ehetsz.
A tavasz talán legjobban várt gyümölcse az eper, amelyből nem lehet eleget venni és enni. Érdemes körülnézni, hogy hol kapható a legfinomabb, legédesebb, legpirosabb eper, majd amíg lehet, vásárolni belőle. A vásárlásnál ezekre a szempontokra ügyelj, óvakodj a sárgás, még éretlen szemektől, mert az eper nem érik tovább, miután leszedték.
A spárga szintén tavaszi zöldség, de sajnos nagyon rövid a szezonja, ezért érdemes minél változatosabban felhasználni. Sütőben sütve vagy salátában is nagyon finom és mutatós, akár ebben a paradicsomos tésztasalátában is. Ha pedig igazi szín- és ízorgiát szeretnél, akkor eperrel kombináld.
Spárgasaláta eperrel és fetával
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag spárga (zöld)
- 200 gramm eper
- 100 gramm feta sajt
- 5 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál víz
- 3 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A spárgákat tisztítsuk meg, törjük le a fás részeit, a maradékot vágjuk félbe. Áztassuk őket sós vízbe 5-10 percre, utána tegyük egy papírtörlőre megszáradni.
Készítsük el az öntetet. A balzsamecetet keverjük el a vízzel és a mézzel. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá az olajat és a citrom levét.
Az epreket jól mossuk meg, vágjuk félbe vagy negyedbe.
Forgassuk össze a spárgát és az epret, majd az öntetet. A végén morzsoljuk rá a sajtot.
Fotó: Getty Images