Ropogós és krémes uborkasaláta piros retekkel: jó hidegen a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A világ egyik legfinomabb salátájában uborka és retek roppan a pikáns fűszerezésű szószban.
Az uborkasaláta nagy kedvenc, ezer arca van, finom ecetesen, egy kevés cukorral ízesítve, a fokhagymás tzatzikiért pedig az egész világon megőrülnek.
A magas víztartalmú uborka a cukkinihez hasonlóan nem a karakteres zamatáról híres, ennek ellenére nagyon izgalmasan felhasználható, kerülhet salátába, jéghideg levesbe, még a sima vizet is érdemes ízesíteni néhány karika uborkával.
Az uborka jól viseli, ha más roppanós zöldségekkel párosítod, érdemes kipróbálni vékonyan szeletelt piros retekkel és zöldhagymával. A saláta tejföllel vagy görög joghurttal keverve lesz krémes, amelyben a fűszerek is nagyon jól fognak érvényesülni. Erre a salátára elég csak sót tenni, de ha szereted az izgalmasabb aromákat, akkor kevés kapor és cayenne-bors is kerüljön a zöldségekre. Az egyszerű saláta elképesztő ízekkel bír, kínáld hidegen, sültek mellé tökéletes, de még magában is mennyei.
Krémes uborkasaláta piros retekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab kígyóuborka
- 2 csokor piros retek
- 1 csokor zöldhagyma
- 300 gramm tejföl
- só ízlés szerint
- kapor ízlés szerint
- 1 csipet cayenne-bors
Elkészítés:
A megmosott zöldségeket vékonyan szeleteljük fel, tegyük őket salátástálba, majd adjuk hozzá a fűszereket és a tejfölt, az egészet alaposan keverjük egybe. A salátát tálalásig tároljuk a hűtőben, fedjük le szorosan.
Fotó: Getty Images