Isteni, majonézes tormakrém: sonka mellé kötelező

tormakrem
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Dobd fel a húsvéti menüt ezzel a krémes szósszal, amely pár hozzávalóból és semmi munkával készül.

Húsvétkor nem hiányozhat az asztalról a torma, legyen szó a klasszikus ecetesről vagy egy majonézes szószról. Utóbbi receptjét olvashatod alább: a krémet 5 perc alatt összedobhatod, és tökéletes kiegészítője lesz a főtt sonkának

Az ecetes torma ízén és a majonéz töménységén a tejföl lágyít, a citromlétől pedig kicsit frissebb lesz az összhatás. Ha teheted, snidlinget is keverj a szószba, a szárított és a friss is tökéletesen működik, de akár petrezselyemmel is megkoronázhatod.

Majonézes tormakrém

tormakrem2

Hozzávalók 2 decihez

  • 120 g tejföl
  • 2 ek ecetes torma
  • 3 ek majonéz
  • 1 tk citromlé
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 1 tk szárított snidling (opcionális)
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az ecetes tormát szűrjük le, csöpögtessük le róla a levet. Tegyük egy tálba, keverjük hozzá az összes többi hozzávalót.

Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük