Isteni, majonézes tormakrém: sonka mellé kötelező
Dobd fel a húsvéti menüt ezzel a krémes szósszal, amely pár hozzávalóból és semmi munkával készül.
Húsvétkor nem hiányozhat az asztalról a torma, legyen szó a klasszikus ecetesről vagy egy majonézes szószról. Utóbbi receptjét olvashatod alább: a krémet 5 perc alatt összedobhatod, és tökéletes kiegészítője lesz a főtt sonkának.
Az ecetes torma ízén és a majonéz töménységén a tejföl lágyít, a citromlétől pedig kicsit frissebb lesz az összhatás. Ha teheted, snidlinget is keverj a szószba, a szárított és a friss is tökéletesen működik, de akár petrezselyemmel is megkoronázhatod.
Majonézes tormakrém
Hozzávalók 2 decihez
- 120 g tejföl
- 2 ek ecetes torma
- 3 ek majonéz
- 1 tk citromlé
- 0.5 tk fokhagymapor
- 1 tk szárított snidling (opcionális)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az ecetes tormát szűrjük le, csöpögtessük le róla a levet. Tegyük egy tálba, keverjük hozzá az összes többi hozzávalót.
Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.
Ez is érdekelhet
-
2024-04-15 10:16:01
-
2024-03-21 09:36:01
-
2024-03-06 06:30:02
Címkék:
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!