
Villámgyors, újhagymás tojáskrém: maradék főtt tojásból is elkészítheted

A petrezselyemtől és a hagymától friss, a majonézes szósztól krémes, a tojástól laktató ez a kence.
Ha valami gyors, finom kencét tennél a húsvéti asztalra, a tojáskrém a legjobb választás, alig van vele munka, és isteni lesz a végeredmény. Nem csak ünnepekkor érdemes elkészíteni, bármikor helytáll, és könnyedén szezonálisra vehető. Ha találsz, tavasszal készítsd medvehagymával, télen lila hagymával, nyáron kaporral. Sőt, maradékmentő receptnek sem utolsó, ha maradt főtt tojás a hűtődben, azt használd hozzá.
A főtt tojás reszelve kerül a krémbe, de ha gyorsítanál a folyamaton, aprítógépben is összezúzhatod. Mellé vaj, mustár, majonéz és tejföl kerül, előbbitől kenhetőbb, utóbbiaktól krémesebb lesz. A petrezselymet ki ne hagyd belőle, sokkal frissebbé teszi az összhatást.
-
2023-05-10 09:36:01
-
2023-04-09 11:08:01
-
2023-04-06 06:32:01
Újhagymás tojáskrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 db tojás
- 2 szál újhagyma
- 2 ek tejföl
- 4 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 50 g vaj (puha)
- ízlés szerint só, bors
- 0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojásokat főzzük meg forrásban lévő vízben. Forrástól számítva 10 percig főzzük. Utána szűrjük le, tegyük hideg vízbe, majd pucoljuk meg őket.
Ha kihűltek, nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
Közben a puha vajat keverjük krémesre a majonézzel, a mustárral és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a karikákra vágott újhagymát és az aprított petrezselymet is.
Forgassuk össze a lereszelt tojással is. Az így kapott krémet tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!