Villámgyors, újhagymás tojáskrém: maradék főtt tojásból is elkészítheted

0
Nyomtatás
tojaskrem
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A petrezselyemtől és a hagymától friss, a majonézes szósztól krémes, a tojástól laktató ez a kence.

Ha valami gyors, finom kencét tennél a húsvéti asztalra, a tojáskrém a legjobb választás, alig van vele munka, és isteni lesz a végeredmény. Nem csak ünnepekkor érdemes elkészíteni, bármikor helytáll, és könnyedén szezonálisra vehető. Ha találsz, tavasszal készítsd medvehagymával, télen lila hagymával, nyáron kaporral. Sőt, maradékmentő receptnek sem utolsó, ha maradt főtt tojás a hűtődben, azt használd hozzá.

A főtt tojás reszelve kerül a krémbe, de ha gyorsítanál a folyamaton, aprítógépben is összezúzhatod. Mellé vaj, mustár, majonéz és tejföl kerül, előbbitől kenhetőbb, utóbbiaktól krémesebb lesz. A petrezselymet ki ne hagyd belőle, sokkal frissebbé teszi az összhatást.

Újhagymás tojáskrém

tojaskrem2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 8 db tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek tejföl
  • 4 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 50 g vaj (puha)
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojásokat főzzük meg forrásban lévő vízben. Forrástól számítva 10 percig főzzük. Utána szűrjük le, tegyük hideg vízbe, majd pucoljuk meg őket. 

Ha kihűltek, nagy lyukú reszelőn reszeljük le.

Közben a puha vajat keverjük krémesre a majonézzel, a mustárral és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a karikákra vágott újhagymát és az aprított petrezselymet is.

Forgassuk össze a lereszelt tojással is. Az így kapott krémet tegyük a hűtőbe tálalásig.  

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon