Alig valamiből készül az ízletes tojásfasírt: bármilyen körettel finom
A tojásfasírt egyszerűen készül, tökéletes főzelékek mellé, de szendvicsalapanyagnak is használhatod.
Ha valami gyors, finom kencét tennél a húsvéti asztalra, a tojáskrém a legjobb választás, alig van vele munka, és isteni lesz a végeredmény. Nem csak ünnepekkor érdemes elkészíteni, bármikor helytáll, és könnyedén szezonálisra vehető. Ha találsz, tavasszal készítsd medvehagymával, télen lila hagymával, nyáron kaporral. Sőt, maradékmentő receptnek sem utolsó, ha maradt főtt tojás a hűtődben, azt használd hozzá.
A főtt tojás reszelve kerül a krémbe, de ha gyorsítanál a folyamaton, aprítógépben is összezúzhatod. Mellé vaj, mustár, majonéz és tejföl kerül, előbbitől kenhetőbb, utóbbiaktól krémesebb lesz. A petrezselymet ki ne hagyd belőle, sokkal frissebbé teszi az összhatást.
A szobahőmérsékletű tojásokat főzzük meg forrásban lévő vízben. Forrástól számítva 10 percig főzzük. Utána szűrjük le, tegyük hideg vízbe, majd pucoljuk meg őket.
Ha kihűltek, nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
Közben a puha vajat keverjük krémesre a majonézzel, a mustárral és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a karikákra vágott újhagymát és az aprított petrezselymet is.
Forgassuk össze a lereszelt tojással is. Az így kapott krémet tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors