Tavaszköszöntő pácolt retek: chili teszi izgalmassá
A pikáns, ropogós reteksavanyúság egyszerűen készül, igazi ellenállhatatlan finomság, amely sültek mellé remek kísérő.
A tavasz egyik gyöngyszeme a hónapos retek, amely nem csak szendvics mellé fantasztikus ropogtatnivaló. A zöldséget megéri felfedezni, rengeteg csemege készülhet belőle, akár még izgalmas köret is, amely van olyan finom, mint a sült krumpli.
Ha már kísérletezel, pácolva is dobd össze a zöldséget, így készítve ellenállhatatlan! Szendvicsek és sültek mellé kihagyhatatlan, sonka mellé nagyon jól illik.
Játssz az ízekkel!
A reteksavanyúság pikánsan az igazi: a receptben chilipaprika adja meg a karakterét, de helyette mustármaggal, korianderrel vagy reszelt gyömbérrel is kipróbálhatod.
Házi pácolt retek
Hozzávalók 5 decihez
- 3 csokor hónapos retek
- 2 darab chilipaprika
- 1 evőkanál szemes bors
- 4 dl víz
- 1 teáskanál só
- 0.5 dl ecet (10%)
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
A retket alaposan mossuk meg, a szárát vágjuk le, majd tetszés szerint szeleteljük fel (leheletvékonyan vagy vastagabban is lehet).
A chilit is mossuk meg, daraboljuk fel tetszés szerint.
Az előkészített zöldséget pakoljuk tiszta üvegbe. Ezután adjuk hozzá a borsot és a chilit.
A vizet a sóval forraljuk fel, majd forrás után keverjük hozzá az ecetet és a mézet. Ezután a folyadékot öntsük az üvegbe pakolt retekre. Az üvegre csavarjuk rá a tetejét, és várjuk meg, amíg kihűl.
Az üvegbe zárt retket hűtőben tároljuk, 2-3 nap után fogyaszthatjuk. A felbontott, pácolt retket 3-4 napon belül ajánlott elfogyasztani.
-
2024-04-20 07:50:02
-
2024-04-06 09:28:01
-
2024-03-21 06:30:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!