Tavaszköszöntő pácolt retek: chili teszi izgalmassá

Házi pácolt retek cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pikáns, ropogós reteksavanyúság egyszerűen készül, igazi ellenállhatatlan finomság, amely sültek mellé remek kísérő.

A tavasz egyik gyöngyszeme a hónapos retek, amely nem csak szendvics mellé fantasztikus ropogtatnivaló. A zöldséget megéri felfedezni, rengeteg csemege készülhet belőle, akár még izgalmas köret is, amely van olyan finom, mint a sült krumpli.

Ha már kísérletezel, pácolva is dobd össze a zöldséget, így készítve ellenállhatatlan! Szendvicsek és sültek mellé kihagyhatatlan, sonka mellé nagyon jól illik.

Játssz az ízekkel!

A reteksavanyúság pikánsan az igazi: a receptben chilipaprika adja meg a karakterét, de helyette mustármaggal, korianderrel vagy reszelt gyömbérrel is kipróbálhatod.

Házi pácolt retek

Házi pácolt retek ct

Hozzávalók 5 decihez

  • 3 csokor hónapos retek
  • 2 darab chilipaprika
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 4 dl víz
  • 1 teáskanál
  • 0.5 dl ecet (10%)
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A retket alaposan mossuk meg, a szárát vágjuk le, majd tetszés szerint szeleteljük fel (leheletvékonyan vagy vastagabban is lehet).

A chilit is mossuk meg, daraboljuk fel tetszés szerint.

Az előkészített zöldséget pakoljuk tiszta üvegbe. Ezután adjuk hozzá a borsot és a chilit.

A vizet a sóval forraljuk fel, majd forrás után keverjük hozzá az ecetet és a mézet. Ezután a folyadékot öntsük az üvegbe pakolt retekre. Az üvegre csavarjuk rá a tetejét, és várjuk meg, amíg kihűl.

Az üvegbe zárt retket hűtőben tároljuk, 2-3 nap után fogyaszthatjuk. A felbontott, pácolt retket 3-4 napon belül ajánlott elfogyasztani.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük