Habkönnyű málnás sajttorta: a mascarponés krémbe kerül a gyümölcs

málnássajttorti2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sütés nélkül, 20 perc alatt kész az isteni málnás sajttorta, csak győzzük kivárni, míg a hűtőben pihen.

Az utóbbi időben ez a kedvenc sajttortareceptem: sütés nélkül, villámgyorsan készül, nagyon habos, nagyon krémes és rengeteg friss gyümölcs édesíti. Jelen esetben málna került bele, de eperrel, áfonyával, akár ribizlivel is elkészíthető.

A süti alapja darált keksz: ez lehet sima háztartási, de vajas vagy kakaós is, a lényeg, hogy édes keksz legyen. Darált változatot készen is lehet kapni az üzletekben, de otthon is könnyedén összetörhető aprítógép segítségével.

Málnás sajttorta

málnássajttorti

Hozzávalók 8 személyre

Tészta:

  • 100 gramm édes keksz
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 csipet

Krém:

  • 225 gramm krémsajt vagy mascarpone
  • 200 gramm friss málna
  • 100 gramm porcukor
  • 125 milliliter habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A vajat olvasszuk meg, a kekszet törjük porrá aprítógép segítségével. Keverjük össze őket egy csipet sóval. Nyomkodjuk a tésztát egy 15 centiméter átmérőjű tortaformába. Ha kész, tegyük a fagyasztóba.

Krém:

A málnát pürésítsük le turmixgép vagy aprítógép segítségével. A krémsajtot, a málnapürét és a porcukrot alaposan keverjük össze robotgép segítségével, akkor jó, ha a málna egészen elvegyül a krémben. 

Egy másik tálban verjük kemény habbá a habtejszínt, majd forgassuk a krémbe.

Összeállítás:

Vegyük ki a tésztát a fagyasztóból, majd kenjük rá egyenletesen a málnás krémet úgy, hogy ne maradjon benne légbuborék. Fedjük le fóliával, majd tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, mielőtt tálalnánk. Friss málnával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük