Mascarponekrém rengeteg friss gyümölccsel: cukormentes nyári desszert

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Olasz éttermek menüjén gyakran szerepel olyan habkönnyű desszert, ami akkor is jólesik, ha kánikulai estéken ettük tele magunkat, mégis vágynánk valami nagyon könnyű édességre. Kevés mascarpone, friss, édes gyümölcs és más nem is nagyon kell.

Minél frissebb és ízesebb az a gyümölcs, annál jobb lesz a végeredmény, voltaképpen ezen áll vagy bukik a dolog, nem is a krémen.

A krém csak kísérő, kiegészítő, az adalék, amitől kerek egész desszert lesz egy tálnyi gyümölcsből.  A legjobban bogyósokhoz megy, de barackhoz és sárgadinnyéhez is nagyon jó vagy a kettő kombinációjához.

Egy kis vanília ízesíti és egy kis tejföl lágyítja

A mascarpone csalóka alapanyag: könnyűnek tetteti magát, valójában azonban szinte tömény zsír. A tejszínből lecsöpögtetett sajt viszont annyira krémes, mint semmi más, és éppen ez a semlegesség teszi a friss gyümölcs legjobb kísérőjévé.

Ahogy az eper mellé is ezt szerettük a legjobban, a mascarponét is tejföllel kevertük ki meg egy kis vaníliával, a cukrot akár el is lehet hagyni belőle.

Ha laktatóbbra szeretnénk

Amikor valami súlyosabb végeredményre vágyunk, teszünk a poharak aljára egy kis morzsolt, vajas, ropogós kekszet, granolát vagy aprított mandulát is, de ez akár el is maradhat. 

Mascarponekrém friss gyümölccsel

mascarpone-gyümölcsökkel-kicsi

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 gramm mascarpone
  • 200 gramm tejföl
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 300 gramm friss gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét simára keverjük a tejföllel és a vaníliával, és ha szeretnénk, picit édesítjük. A tányérok vagy poharak aljára elrendezzük a gyümölcsök felét, rákanalazzuk a krémet, majd megszórjuk a gyümölcsök másik felével.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük