Tejszínes, vaníliás eperleves: jól behűtve az igazi
A csábító eperleves könnyű és finom, kihagyhatatlan a szezonban. A krémes nyalánkságot jéghidegen kínáld egy kis tejszínhabbal vagy friss gyümölccsel megkoronázva.
Már találni friss epret a piacon és a boltban is: ilyenkor érdemes a gyümölcsből szezonális finomságokat készíteni. Az egyik nagy kedvenc az eperleves, ami vaníliával megbolondítva készül.
Így is lehet!
Friss eper helyett mirelit gyümölcsből is elkészíthető a fantasztikus gyümölcsleves. Ha picit különlegesebb ízben kínálnád, akkor néhány szem szegfűszeggel is megbolondíthatod, vanília helyett pedig bodzaszörppel is felturbózhatod.
Tejszínes, vaníliás eperleves
Hozzávalók 4 személyre
Leves:
- 60 dkg eper
- víz szükség szerint
- 1 csipet só
- 0.5 darab citrom facsart leve
- 2 dl habtejszín
- 4 evőkanál cukor
- 1 darab vaníliarúd
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Tálalás:
- tejszínhab ízlés szerint
Elkészítés:
Az epret alaposan mossuk meg, a csumáját távolítsuk el. Az előkészített gyümölcsből néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez.
A főzésre szánt epret tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi, és főzzük addig, amíg az eper megpuhul. Az epret közben ízesítsük sóval és citrom facsart levével.
A habtejszínt keverjük simára a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és az étkezési keményítővel. Ezután adjuk a puhára főtt eperhez, majd 1 perc után botmixer segítségével pürésítsük simára.
Ezután várjuk meg, hogy a leves kihűljön, majd tegyük hűtőbe, és hidegen kínáljuk tejszínhabbal, félretett eperdarabokkal.
-
2024-04-29 10:16:01
-
2024-04-28 09:28:02
-
2024-04-25 09:36:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!