15 perces, mini cukkinipizza: isteni, könnyed előétel vagy partifalat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha imádod a pizzát, de a nagy melegben nem kívánod a nehéz ételeket, készítsd el cukkiniből a nyári verziót.
Ha valami könnyed, egyszerű és tényleg villámgyors ételre vágysz, készíts cukkinipizzát, a mini falatka tökéletes lehet kerti partira, de akár előételnek is. Szinte semmi dolgod nem lesz vele, a cukkinit csak fel kell szeletelni, megkenni paradicsomszósszal, megpakolni a feltétekkel, majd mehet is a sütőbe mindössze 6-7 percre.
Ha kevés időd van, jó minőségű bolti paradicsomszószt is használhatsz, de ha picit jobban ráérsz, érdemes házit készíteni. A feltét bármi lehet, amit egy pizzára tennél, akár vega, akár húsos verzióban is készülhet a partifalat. Mivel a tésztát cukkini cseréli le, diétába is beilleszthető ez a recept, ha zsírszegény sajtot és sovány felvágottat használsz.
Az alábbi recept csak irányadó, a mennyiségek a cukkini méretétől függenek, de egy közepes nagyságú zöldséghez nagyjából ezekkel az adagokkal számolj.
Mini cukkinipizza
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab cukkini
- 100 gramm paradicsomszósz
- 70 gramm sajt (gouda)
- 50 gramm kolbász (snack)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A cukkinit mossuk meg, vágjuk fél centi vastag karikákra. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Kenjük meg őket paradicsomszósszal, 1 karikára nagyjából 1 teáskanálnyit tegyünk. Itt írtunk róla korábban, hogyan készül a tökéletes házi paradicsomszósz.
Szórjuk meg őket 1-1 csipet sajttal, majd tegyünk mindegyik tetejére 2-3 karika snackkolbászt.
Toljuk a forró sütőbe 5 percre, majd ha van a sütőn grillfunkció, tegyük vissza még 2 percre.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors