
Krémes smoothie tele antioxidánssal - Télen különösen jól esik

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
A hideg, borús napokon elképesztően nagy szükségünk van a vitaminokra - ezt a smoothie-t nemcsak azért érdemes elkészíteni, mert immunerősítő, hanem azért is, mert vibráló, vidám színeivel feldobja a legszürkébb reggelünket is.
A narancs és a répa mellett gyömbér kerül a smoothie-ba, enyhén csípős íze nagyon jól passzol a narancs savanykás és a répa édeskés aromájához. Ez az ital gondoskodik a napi energia- és a vitaminellátásról, egy pohár smoothie fedezi az egész napos A- és C-vitamin szükségletünket.
A gyömbér jótékony hatásairól már sokat beszéltünk itt az oldalon, de ismét hangsúlyoznám, hogy mi mindenre jó: természetes gyulladáscsökkentő, görcsoldó, vírus- és baktériumellenes hatású. Lázcsillapítás, torokfájás, gyomorfájdalom, de ízületi fájdalmak esetén is segítséget nyújt. Ha minden nap eszünk - illetve iszunk - belőle, egészen biztosan elkerülnek minket a betegségek.
A narancs magas C-vitamin, a répa kiemelkedő A-vitamin tartalma miatt nélkülözhetetlen a mindennapokból. A zöldségek és gyümölcsök nyers formában tartalmazzák a legtöbb ásványi anyagot, ezért jó döntés belőlük smoothie-t készíteni, hiszen a turmixolás során nem vesznek el az értékes vitaminok.
Narancsos-répás smoothie

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab narancs
- 1 darab répa
- 12 gramm gyömbér (friss)
- 300 gramm víz
Elkészítés:
Hámozzuk meg a narancsot, a répát és a gyömbért, vágjuk őket apró darabokra.
Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe, magas fokozaton alaposan dolgozzuk össze őket. Akkor jó, ha már egyáltalán nem érezzük darabosnak.
Ízlés szerint fahéjjal megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images