
A tökéletes paradicsomos spagetti - Egyszerű, de vannak trükkjei
Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Sűrű, házi málnalekvár: csupán 3 hozzávalóból készül

Rizs, alga, füstölt lazac: kitalálod, melyik külföldi ételre gondoltunk?

Pihe-puha zebramuffin: joghurtos kevert tészta az alap

Házi fokhagymás chiliszósz: a grillszezon kötelező kísérője

Kiadós, ízletes csirkés krumplileves: tejszíntől krémes
Beszéltünk már a Carbonaráról, a Cacio e pepéről, most következik az egyik legcsodálatosabb módon minimalista olasz étel: a paradicsomos spagetti
Ilyenkor, novemberben kezdünk el igazán vágyni a színekre és az ízekre, ez az étel pedig tökéletesen kielégíti ezeket az igényeket.
A paradicsom ugyanis egy azon kevés alapanyagokból, amelyek gyakran jobbak, mint a friss zöldség. Egy jó minőségű, igazán finom, olasz passzírozott paradicsom minden szezonban megbízhatóan tökéletes, és valljuk be, az igazán megnyugtató dolog ebben a rohanó világban.
Ha pedig ennyire jó alapot találtunk, már kár is sokat belepiszkálni, egy kis hagyma, egy kevés só, bors, és ha van, friss bazsalikom is kell hozzá. A vélemények a zsiradék ügyében megoszlanak: van, aki tesz hozzá egy kis vajat, más ragaszkodik az olíva olajhoz. Fokhagymát és cukrot sem mindenki használ ehhez a recepthez, én mindkettőből teszek bele egy picit.
Paradicsomos spagetti

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olíva olaj
- 5 deciliter passzírozott paradicsom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint cukor
- 500 gramm spagetti
- ízlés szerint friss bazsalikom
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors