Üvegbe zárt epres sajttorta: pillanatok alatt, sütés nélkül készül

Poharas sajttorta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szépséges desszert megalkotása gyerekjáték, mely baráti összejövetelekre tökéletes, és még piknikre is könnyen elcsomagolható.

A gyümölcsös desszertek közül az epres a legnagyobb kedvenc. A piros szemekből rengetegféle édesség készíthető, így sosem un rá az ember. Az egyik legfinomabb a sajttorta, mely poharas változatban is készülhet, de akár csatos üvegben is szervírozható, így piknikre remek választás, a hűtőtáskában is kényelmesen elfér.

A finomság ízlés szerint alakítható, ha szeretnéd, több réteget is pakolhatsz a pohárba. Az eperrel is lehet trükközni: villával érdemes egy részét pépesre törni, így, ha krémmel zárnád a tetejét, csak rákanalazod.

Poharas sajttorta

Poharas sajttorta ct

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 g eper
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 200 g darált keksz (bármilyen, amit szeretnél)
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mossuk meg és készítsük elő tetszés szerint (félbe vagy negyedekre is vághatjuk, de egyben is hagyhatjuk).

A mascarponét a habtejszínnel, porcukorral és vaníliakivonattal keverjük egybe.

Vegyünk elő egy poharat vagy csatos üveget. Az aljába kanalazzuk a darált kekszet, arra a krémet, a tetejére pedig az eper kerül.

A desszertet tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük