Rántott hagymakarika sörtésztás bundában - Martha Stewart receptje alapján
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Rántott hagymakarikát valószínűleg már mindenki készített élete során legalább egyszer - hol nagyobb, hol kisebb sikerrel. Ez a változat sörtésztában készül, ettől még ízletesebb lesz, ráadásul lehetetlen elrontani.
Martha Stewart neve valószínűleg ismerősen cseng a gasztrorajongóknak: az ő konyhai tippjeiben és praktikáiban bátran megbízhatunk, nincs olyan receptje, ami ne működne. Így van ez ezzel a hagymakarikával is.
Ha azért nem szokott tökéletesre sikerülni a végeredmény, mert nem marad rajta a panír a hagymán, akkor most megnyugodhatunk: ugyanis ebben a receptben sörtésztás bundában mártóznak meg a karikák, amelyek garantáltan és 100%-osan bevonják majd a hagymát.
Jeges víz
Jeges vízbe kell beáztatni a hagymakarikákat, hogy ne fonnyadjanak meg, de a hideg vízből a tésztába is kerül egy adag - ez gondoskodik arról, hogy a bunda igazán ropogós legyen. Ha lehet, a sör is legyen hűtött, az a jó, ha minél hidegebb, mikor a tésztába öntjük.
A sörtészta nemcsak azért előnyös, mert sokkal jobban bevonja a karikákat, hanem azért is, mert ad egy plusz ízt, állagot a rántott hagymáknak, ráadásul mivel sütőpor is kerül bele, vastagon vonja majd be a finom bunda a karikákat.
Hagymakarika sörtésztás bundában
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab vöröshagyma
- 1.4 liter jeges víz
- 250 gramm liszt
- 1 teáskanál só
- 0.25 teáskanál fehérbors
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 235 milliliter sör (lager vagy pilsner)
- 2 evőkanál jeges víz
- ízlés szerint olaj
Elkészítés:
Hámozzuk meg a hagymákat, vágjuk őket körülbelül 1-1,5 centiméter vastag szeletekre. Szedjük szét a karikákat, helyezzük őket egy nagy tál jeges vízbe, amíg elkészül a bunda.
Egy nagy tálban keverjünk össze 125 gramm lisztet, a sót, borsot és a sütőport. Keverjük bele apránként a sört és a 2 evőkanál jeges vizet.
Öntsük egy tányérba a maradék 125 gramm lisztet.
Vegyük ki a hagymakarikákat a jeges vízből, csöpögtessük le őket. Forgassuk meg őket a lisztben, majd a sörtésztában, hogy mindenhol bevonja őket a bunda.
Tegyük őket a forró olajba, 2-3 perc alatt aranybarnára sülnek.
Papírtörlőn csepegtessük le a felesleges olajat, sózzuk a hagymakarikákat.
Fotó: Getty Images