
Tzatziki ropogós, zsenge retekből - Jobb, mint az eredeti
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Bár még nagyon csíp a tavasz, már sok friss retek van a piacon. Persze ilyenkor magában a legjobb, de a tzatzikiba is érdemes tenni, talán még finomabb lesz vele, mint amikor uborkából készül.
Ezek a minimalista saláták is legalább olyan jók tudnak lenni, mint a bonyolult, összetettebb fajták. Csak a zöldség, a krémes, sűrű joghurt és a fokhagyma kell hozzá, így az egész történet elég egyszerű.
Számít a minőség
Egyszerű, de mivel kevés szereplős, ezért egyáltalán nem mindegy, melyik alapanyag milyen minőségű. Ha a három közül csak az egyikkel sántít valami, már összeomlik az egész építmény.
Görög joghurtból már mindenhol lehet jót kapni, sima joghurttal ez a saláta nem fog működni, híg, folyós lesz. Ha mégsem sikerül sűrű joghurtot szerezni, elég a sima joghurtot laza szövésű konyharuhába borítani, a csapra kötözni és hagyni egy órát lecsöpögni.
A retekből készült tzatziki sokkal markánsabb ízű lesz, mint az eredeti, főleg ilyenkor, mikor a retek annyira ropogós és zsenge, hogy szinte csíp - ráadásul ezt a fokhagyma is hangsúlyozza. Talán még jobb is lesz, mint az eredeti.
Retek-tzatziki

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 csomag hónapos retek
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint friss zöldfűszer
- 200 gramm görög joghurt
Elkészítés:
Fotó: Ács Bori/Só&Bors